Het nieuwe toestel wordt geproduceerd door Sony Ericsson en zal in maart tijdens de Cebit in Duitsland voor het eerst te zien zijn. Walkman is het merk dat Sony 25 jaar lang heeft gebruikt voor zijn draagbare muziekspelers.

De walkman-telefoon zal zowel aac- (advanced audio coding) als mp3-bestanden kunnen afspelen, verzekert Sony Ericsson-woordvoerder Rikko Sakaguchi. Om het gemak te vergroten, moet de gebruiker makkelijk door de muziek kunnen browsen en het makkelijk kunnen selecteren en afspelen, vindt Sakaguchi.

"De telefoon moet voldoende opslagcapaciteit hebben, maar het hoeft niet de hele muziekcollectie te kunnen bevatten", aldus Miles Flint, president-directeur van Sony Ericsson.

"Het apparaat krijgt waarschijnlijk tussen 250 en 750 MB opslagruimte. Voldoende voor 40 tot 75 minuten muziek", aldus Flint. Andere details wil hij nog niet kwijt over het product.

Naast deze aankondiging van de walkman-telefoon heeft Sony Ericsson dinsdag tijdens het 3GSM World Congress drie nieuwe umts-toestellen geïntroduceerd. Het gaat hierbij om de Sony Ericsson Z800, de K600i en de GC95. Het eerste toestel zal in het tweede kwartaal uitkomen. De andere twee worden in het najaar verwacht.