De nieuwe kaart gaat Wallieplus-card heten en wordt alleen verkocht aan personen van achttien jaar en ouder. Dit heeft Marcel Kardol, commercieel directeur bij Wallie, tegenover Webwereld bevestigd tijdens de eerste editie van de Webwinkel Vakdagen.

De Wallie-card wordt nu vooral voor kleinere bedragen (gemiddeld 5 euro) gebruikt en is daarmee vooral populair bij jongeren die nog niet over een creditcard beschikken. Ze kunnen met Wallie onder meer betalen op gamessites, zoals Habbo Hotel, en sites waar ringtones en muziekdownloads worden verkocht.

De gewone Wallie-card is verkrijgbaar in vier soorten (5, 10, 20 en 50 euro). De nieuwe Wallieplus-card wordt alleen verkocht in een versie van 20 en 50 euro. "Dit is ook om te voorkomen dat jongeren de kaart aanschaffen."

Volgens Kardol is het mogelijk om de kaarten die speciaal voor jongeren zijn bestemd, ongeschikt te maken voor bijvoorbeeld adult enertainment-sites en goksites.

Wallie werd in september 2003 als nieuwe betaalmethode geïntroduceerd. Hoewel het een tijd stil is geweest rond Wallie, groeit het gebruik van de Wallie-card nog maandelijks met 10 tot 20 procent, stelt Kardol. Naar eigen zeggen zijn er in de maand december 130.000 transacties verricht met Wallie.

Minitix

Op de beurs was nog meer nieuws over betaalmethoden. Zo wil de Rabobank het gebruik van Minitix gaan uitbreiden. Minitix, een door Rabobank ontwikkelde methode om via internet betalingen te verrichten tot tien euro (zogeheten micropayments), moet aan het einde van dit kwartaal ook mobiel beschikbaar zijn.

Volgens de Rabobank betalen Nederlanders binnen vijf jaar bijna alles met hun mobiel. "De mobiele telefoon wordt de bank in je broekzak", stelde Arlette Broex van de Rabobank woensdag in Utrecht. "De mobiel gaat functioneren als pinpas." Ook zal de random reader, een calculator die nu nog door Rabobank-klanten wordt gebruikt bij het Internetbankieren, straks in de mobiele telefoon zitten, denkt Broex.

Tot slot volgt de bank ontwikkelingen waarbij de pc en de tv samensmelten. Voor het einde van het tweede kwartaal start de bank met Minitix ip-tv. Op termijn wil de bank Minitix-betalingen tussen twee consumenten en contactloze betalingen met de mobiel mogelijk maken.