Wie bijvoorbeeld Waanadoo.nl intikt (in plaats van Wanadoo.nl), krijgt als hij Wanadoo-abonnee is, geen foutmelding van MSN zoals gebruikelijk is bij het surfen met Internet Explorer. Daarentegen wordt de gebruiker sinds eind vorige week omgeleid naar een zoekpagina van de provider zelf.

"We zien het als een extra service aan onze klanten. Ze kunnen nu in de Wanadoo-omgeving zoeken, die is opgesteld in samenwerking met Overture", legt Wanadoo-woordvoerster Dianne Potters uit. Voorlopig gaat het om een test. "Als er onverhoopt negatieve reacties op komen, dan draaien we het weer terug."

De omleiding van Wanadoo lijkt een beetje op de truc die het Amerikaanse Verisign vorig jaar uithaalde met de dienst Sitefinder. Internetters die een .com- of .net-adres verkeerd spelden, kwamen in september uit bij deze zoekdienst.

Hierop kwam echter wel veel kritiek omdat Sitefinder problemen zou veroorzaken bij een aantal spamfilters. Ook zouden e-mails waarbij de mailadressen verkeerd waren gespeld, bij Verisign aankomen en zouden internetgebruikers worden 'gekaapt' doordat andere sites bezoekers mislopen.