Via de website kunnen consumenten kiezen uit vijf abonnementsvormen. Bij de goedkoopste vorm van 10 euro per maand kan de klant één film per keer huren. Bij de duurste variant betaalt de consument 40 euro per maand en mag deze acht films tegelijkertijd in bezit hebben.

De klant maakt na het inloggen een verlanglijst aan en kiest voor een abonnementsvorm. Vervolgens wordt de lijst afgewerkt. De films worden kostenloos afgeleverd met een retourenveloppe met reeds betaalde porto. De klant bekijkt de film en stuurt deze terug. Zodra Wanadoo de film heeft ontvangen, wordt de volgende op de lijst teruggestuurd.

Eeuwigheid

De provider schermt met het feit dat de klant de films zo lang als hij wilt in huis mag houden. Dianne Potters van Wanadoo: "Aangezien er een maandelijkse betaling plaatsvindt door middel van automatische incasso, zijn we ook niet bang dat mensen tot in de eeuwigheid films thuis houden."

Hoe groot het aanbod exact is, is onduidelijk. Wanadoo zelf spreekt over 'duizenden titels'. Voor geïnteresseerden is er het Snuffelabonnement. Hiermee kunnen mensen zich gratis aanmelden en eerst het aanbod bekijken alvorens lid te worden van de dienst.

Het concept is overigens niet nieuw. Zo runt de website Moviemile al twee jaar dezelfde verhuurmethode. Moviemile rekent echter naast een vast bedrag per maand ook een verhuurbedrag per film.