Dat zegt Jean-Jacques de Pins, directeur van Wanadoo, in Het Financieele Dagblad. Volgens De Pins zijn internetaanbieders in sommige gebieden te zeer afhankelijk van KPN.

In dichtbevolkte gebieden hebben verscheidene aanbieders, waaronder Wanadoo en Tiscali, hun eigen netwerken liggen. Maar daarbuiten zijn er problemen, stelt De Pins. "In de buitengebieden kan de klant alleen terecht bij KPN of de plaatselijke kabelmaatschappij." Volgens De Pins is het niet verantwoord voor Wanadoo om in dergelijke streken een eigen netwerk aan te leggen.

De Pins heeft zijn hoop gevestigd op de OPTA. De toezichthouder op de telecommarkt zou moeten zorgen voor eerlijke prijzen op de grootzakelijke inkoopmarkt voor breedbandinternet.

"Als de toezichthouder dat nalaat, ontstaat er een land van twee snelheden. De randstad heeft goedkoop snel internet, tante Truus op het platteland moet een hogere prijs betalen", waarschuwt De Pins.

De OPTA lijkt niet onder de indruk van het door De Pins geschetste scenario. Tegenover Het Financieele Dagblad stelt de toezichthouder dat er 'voldoende prijsconcurrentie' is op de breedbandmarkt.