Deze kan worden ingezet op zowel point-to-point-verbindingen als one-to-many configuraties. Dit maakt de Wanjet erg geschikt voor bedrijven die veel applicaties centraal draaien, en deze bijvoorbeeld via Citrix toegankelijk maken.

De Wanjet grijpt zowel op netwerk- als applicatieniveau in. Bovendien bevat het apparaat speciale ondersteuning voor het Windows cifs/smb-bestandssysteem. Om de prestaties daarvan te verbeteren, wordt gebruikgemaakt van een caching algoritme.

De hogere snelheid wordt vooral bereikt door middel van compressie. Op die manier blijft er simpelweg minder te transporteren over. Wan's hebben echter andere eigenschappen dan lan's.

Belangrijker dan de bandbreedte, is de vertraging over grotere afstanden. Daarom gebruikt de Wanjet een slim ip-algoritme om pakketten opnieuw te sturen als deze niet lijken te zijn aangekomen.

Verkeer kan bovendien met ssl worden versleuteld. Dat is vooral belangrijk als een bedrijf geen eigen lijnen of vpn's gebruikt voor de verbindingen, maar internet of een ander gedeeld netwerk. Als er met de provider per gigabyte wordt afgerekend, zouden bovendien de datakosten flink omlaag kunnen.

Appliances

De Wanjet 400 is de grote centrale kast. Die kan volgens de leverancier maximaal 14.000 verbindingen over 622 Mbps verwerken. De appliance wordt in het datacenter geplaatst tussen de lan-switch en wan-router/modem in.

Als deze laatste twee in één enkel apparaat zijn gecombineerd, dan kan ook een zogenaamde one-arm-configuratie worden opgezet. De router stuurt hierbij eerst al het verkeer naar de Wanjet, die dat verwerkt en direct weer terugstuurt.

De Wanjet 200 is het kleinere broertje dat op bijkantoren kan worden neergezet. Dit apparaat ondersteunt maximaal duizend verbindingen over 2 Mbps.

Alle aansluitingen zijn ethernet. Beheer van de systemen geschiedt via het web. Voor de authenticatie kan een Radius-server worden gebruikt. Andere mogelijkheden zijn verkeersrapporten, logging en een watchdog.

De prijzen voor de Wanjet's beginnen bij 2100 dollar voor de Wanjet 200 en 10.000 dollar voor de Wanjet 400. De prijs worden hoger naarmate het systeem meer netwerkverkeer kan verstouwen. Bron: Techworld