Wapped.nl webmaster Wim Kolstee is woedend: "Dit is echt belachelijk. Ze hebben gewoon mijn hele uitlegpagina gekopieerd en geplakt."

Dat World Online op de bewuste pagina meldt: "Deze tekst is oorspronkelijk geplaatst op www.wapped.nl (wap4all) en aangepast voor World Online abonnees", verlicht de pijn niet.

Marijke Vleeschdrager, online director van World Online, neemt de zaak hoog op: "Dit is absoluut niet de bedoeling. We zullen dit zo snel mogelijk recht zetten."

Sinds kort doet World Online ook mee aan de WAP-hype. Vooralsnog lijkt het een leuk uitprobeerseltje te zijn, want interessante en up-to-date content is er nog niet te vinden.

Een eigen WAP-gateway, software die ervoor zorgt dat webinhoud leesbaar is op mobiele telefoons, heeft World Online niet. De internetaanbieder maakt volgens Kolstee gebruik van de testsystemen van Ericsson en Sonera. Deze laten maar een beperkt aantal wappers tegelijk toe.

Omdat World Online geen eigen gateway gebruikt, is het ook niet mogelijk exclusieve informatie aan te bieden voor de WOL-abonnees.

Wapped.nl wil in september een eigen gateway lanceren. De technische realisatie zal verzorgd worden door Wapmagic. Dit bedrijf verzorgt ook de WAP-service M-info voor KPN.

Kolstee ontdekte het plagiaat doordat hij op partnerpagina's van Wapped.nl een banner zag waarin World Online haar nieuwe WAP-dienst aanprijst.

Er is inmiddels contact geweest tussen Kolstee en World Online, de ISP heeft beloofd de inhoud aan te passen.Eerdere relevante berichten: XS4ALL opent eigen WAP-gateway (23 februari 2000) World Online schuldig aan plagiaat (21 mei 1999)