De mediagigant die de filmrechten op de boeken van Harry Potter in handen heeft, wil het domein Harrypotterguide.co.uk overnemen van Claire Field, een 15-jarige fan van de boeken over de tovenaarsleerling. Als zij niet ingaat op het overnamebod van 9,99 pond (36 gulden), is Warner Brother van plan naar de rechter te stappen, zo meldt The Register.

Claire Field begon haar pagina met nieuws, informatie, een quiz en een forum over Harry Potter in oktober van dit jaar. Sindsdien hebben ruim 9.000 mensen haar site bezocht. Volgens Warner Brothers, die bezig is met een film over Harry Potter, maakt Field met haar site mogelijk inbreuk op het intellectueel eigendom en zorgt de domeinnaam voor verwarring.

Het is niet voor het eerst dat fans van Harry Potter op internet onder vuur komen te liggen. In augustus dreigde de Duitse uitgever van Harry Potter, Carlsen Verlag, met juridische stappen tegen enkele Duitse fans die zelf begonnen waren aan de vertaling van het nieuwste boek van Harry Potter. De resultaten van hun werk publiceerden ze op internet.

Nederlandse fans met een Harry Potter site hoeven voorlopig niet te vrezen. Een woordvoerder van uitgeverij Harmonie, de uitgever die de boeken van Harry Potter in het Nederlands uitgeeft, zegt geen rechtszaken voor te bereiden. "Wij geven alleen de boeken uit. Verder zijn we niks van plan."