Warner kondigt met de patentaanvraag aan dat het een dubellaags schijf wil ontwikkelen, met één Blu-Ray-laag en één hd-dvd-laag, zo meldt Ars Technica. Warner-techneuten hebben ontdekt hoe ze met behulp van een soort doorkijkspiegel een Blu-Ray-laag kunnen maken die net genoeg blauw licht weerkaatst om door een Blu-Ray-speler te worden afgespeeld.

Daarnaast moet de halfdoorzichtige laag ook genoeg licht doorlaten zodat de diepere hd-dvd-laag bereikbaar is voor hd-dvd-spelers. Bovendien wil Warner beide zijden van de schijfjes voorzien van de dubbele datalaag. Zo kan de ene zijde cd- en dvd-gegevens bevatten en de andere data in de twee nieuwe formaten.

Nadeel van deze multifunctionele aanpak is dat voor elk van de vier formaten slechts één datalaag beschikbaar is, waardoor de opslagcapaciteit beperkt is. De productiekosten van één zo'n vier-formaten-dvd zullen aanzienlijk hoger zijn dan die van een traditionele dvd, maar waarschijnlijk lager dan die van vier afzonderlijke schijven voor elk formaat.