Schaf een aparte router aan

Tegenwoordig is de router vaak bij het modem ingebouwd, zodat misverstanden over wat nou de router is en wat het modem verleden tijd zijn. Bovendien scheelt het je kabels. Maar in dit geval is de verbinding minder snel omdat het verstoord wordt door andere apparaten. Het is dus - als je snelheid wenst- zaak een aparte router aan te schaffen. De afstand blijft echter vaak het probleem. Vanuit de meterkast kun je vaak niet in elke ruimte even goed en snel internet krijgen. En dus ben je vaak aangewezen op zogenaamde wifi-versterkers. Soms kan een ethernet-kabel ook helpen. Des te beter de router des te groter de kans is dat je de ruimtes wel kunt bedienen. Want er is weldegelijk verschil in kwaliteit en de snelheid die een router je kan bieden.

Voor een gezin is de dual-band router meestal prima

Meest voorkomende router is de combinatie van wifi en ethernet. Maakt de router voorheen nog gebruik van alleen de 2,4 GHz verbinding, de nieuwste routers hebben de beschikking over 5GHz. Een duidelijke verbetering want deze verbinding is veel sneller en wordt minder snel verstoord. Je koopt tegenwoordig vaak een dual-band router, deze router gebruikt zowel de oude waarde van 2,4 als de nieuwe waarde van 5GHz. Deze router is beter en sneller dan de single-band router. Nieuw zijn de tri-band routers. Dit zijn de nieuwste routers die twee 5GHz kanalen ondersteunen en daardoor ideaal zijn voor gamers, streamers en anderen die steeds een goede snelheid wensen.

De snelheid en stabiliteit van de tri-band router

Als je vooral snelheid wenst dan zijn dit de beste routers. Zeker voor gamers en streamers. Deze krachtige routers bieden topsnelheid, maar zijn wel duurder in de aanschaf. Deze routers splitsen het internet dus op in twee kanalen waardoor de verbinding stabieler wordt. Als je te maken hebt met slechts een kanaal met 5GHz en iedereen zit tegelijk op wifi dan wordt het te druk en neemt de snelheid af. Een tweede 5GHz kan dan de oplossing zijn. De keuze is reuze als het om routers gaat.

Tip: Wil jij een router kopen? Check eens het aanbod bij TP Link. Zij hebben een mooi aanbod met routers voor elke toepassing en ook de snelste tri-band routers in hun assortiment.