Donderdag stond er plots een grote container op een plein in San Francisco, vlakbij de pier in het noorden van de stad. Op het gele gevaarte staat enkel te lezen 'Amazon Locker' en 'Giant'. Naast de deur van de dubbele zeecontainer zit een LCD-scherm met toetsenbord, evenals een ingebouwde ticketscanner.

In november zorgde Google voor vragende gezichten door een mysterieuze boot met containers in de haven van San Francisco te laten varen. Na twee weken speculeren bleek het om een showroom te gaan.

Maakt Amazon zich op om een leger drones te lanceren? Gaat het gratis Kindles uitdelen? Of zou het gaan om een zelfrijdende auto, net als Google ontwikkelt? Techsites speculeren zich een ongeluk over de vraag wat Amazon in zijn schild (lees: container) voert. Het bedrijf reageert zelf niet op vragen uit de media. Ook de stad San Francisco houdt de kaken stijf op elkaar, al heeft een plaatselijke gemeentewerker volgens de IDG News Service gezegd dat Amazon later vandaag hier een evenement gaat organiseren.