Deze zelfontwikkelde watermerk-technologie wordt geïmplementeerd in settop-boxes en andere videoapparaten. Elk apparaat heeft zijn eigen unieke code waardoor de oorsprong van een bestand zeer snel is op te sporen.

Thomson informeert de consumenten duidelijk dat het watermerk wordt toegevoegd aan de bestanden. De fabrikant hoopt zo piraterij tegen te gaan, maar tegelijkertijd wil het bedrijf de zogeheten 'fair use' zoals een thuiskopie niet beperken.

'Het idee is om piraterij langzaamaan te bestrijden zonder de consument te beperken in zijn mogelijkheden', vertelt Pascal Marie van Thomson. Marie benadrukt dat consumenten de bestanden ook op andere apparaten moeten kunnen bekijken, bijvoorbeeld wanneer zij op reis gaan. 'Consumenten die niet massaal content verspreiden merken er in de praktijk niets van.'

Thomson is het bedrijf achter de Nexguard-technologie die wordt ingezet in digitale bioscopen en bij films die, voordat zij verschijnen, aan bijvoorbeeld juryleden worden toegestuurd. Door de komst van high definition (hd) zal de piraterij alleen maar toenemen, zo stelt het bedrijf.

Tijdens de Cebit-beurs toont Thomson een prototype van de watermerkchip.

Webwereld brengt verslag uit vanaf de beursvloer door middel van artikelen en video's. Daarnaast bundelen de diverse merken van de uitgeverij van Webwereld, IDG, de krachten in de vorm van een Cebit 2007-pagina.