Live Mesh is volgens general manager Amit Mital zowel een ontwikkelplatform als een dienst voor het delen en synchroniseren van folders. “Het hele idee is dat je online en offline toegang hebt tot documenten en dat wij de veranderingen verzorgen”, aldus de manager tegenover de nieuwsdienst van IDG. Waarmee Microsoft biedt hiermee een alternatief voor de online Google Apps.

Gebruikers kunnen via een ‘Live Desktop’ aangeven welke apparaten en pc’s onderdeel worden van de ‘mesh’. Vervolgens kan worden aangegeven welke folders online worden opgeslagen. Als een apparaat offline gaat worden de wijzigingen gedeeld met de andere mesh-leden. Via de Live Remote Desktop kunnen gebruikers bovendien ook rechtstreeks andere computers benaderen.

De dienst is voorlopig beperkt beschikbaar voor 10.000 gebuikers en dan alleen voor pc’s en laptops waar Windows XP of Vista op draait. Over een paar maanden komt Live Mesh beschikbaar voor Mac-gebruikers en mobiele apparaten, te beginnen met het Windows Mobile-platform. Microsoft werkt nog aan een methode om beelden van bijvoorbeeld een Excel-document te tonen op een mobiele telefoon.

Bron: Techworld