Omdat Barnett voor een hostingbedrijf werkt, heeft hij via internet nog altijd contact met de buitenwereld. Het bedrijf heeft de beschikking over een dieselgenerator. Het is daarmee een van de weinige plaatsen in New Orleans waar nog elektriciteit is. In tegenstelling tot in de rest van de snikhete stad heeft de serverruimte nog gewoon de beschikking over airconditioning.

Barnett doet op zijn weblog verslag van wat hij op straat ziet. Ook belt hij met een bedrijfsleider van een bar die naar het Convention Center is gegaan. Bij het Convention Center wachtte een groot aantal inwoners van New Orleans de afgelopen dagen op hulp. "We zijn hier nu drie dagen en de beloofde bussen zijn er nog altijd niet", vertelt de barman donderdag aan Barnett.

"Eindelijk!", schrijft Barnett op vrijdag. "Er is een konvooi met hulpgoederen. De redding voor de mensen bij het Convention Center is nabij."

Bush

Ook op veel andere weblogs is New Orleans het gesprek van de dag. Diverse bloggers roepen op tot het afzetten van president Bush. "Iedereen wist dat dit er aan zat te komen", schrijft William Attewell, redacteur van 'Wisconsin Gay News', op zijn site. "President Bush had veel meer waarschuwingen over Katrina ontvangen dan over 11 september. Maarja, onze president was op vakantie."

Conservatieve webloggers leggen de schuld liever bij de burgemeester van New Orleans, Ray Nagin. Met name het emotionele interview dat Nagin aan een lokaal radiostation gaf, is deze bloggers in het verkeerde keelgat geschoten. Nagin bekritiseerde Bush en riep onder meer op tot het sturen van bussen om de achtergebleven bewoners van New Orleans alsnog te kunnen evacueren.

Krokodillentranen, menen sommige bloggers. Zij wijzen op een foto waarop een groot aantal schoolbussen van New Orleans te zien zijn. "Waarom zijn die bussen niet gebruikt om burgers te evacueren", vraagt weblogger Red Lenses.

Linkse webloggers moeten niets hebben van dergelijke aanvallen op Nagin. "Nagin is op zijn minst net zo inspirerend als Guiliani (de burgemeester van New York City ten tijde van '11 september')", schrijft weblogger Ross Lincoln, die met grote instemming enkele passages uit het interview met Nagin aanhaalt.

Plunderaars

De media worden eveneens goed in de gaten gehouden. Twee foto's bij Yahoo zorgden voor de nodige consternatie. Op de ene foto staan twee blanken die met eten door het water waden, op de andere foto een zwarte jongen in dezelfde positie. Volgens de bijschriften hadden de twee blanken het eten 'gevonden', terwijl de zwarte jongen zijn voedsel had bemachtigd door te plunderen.

Op Flickr.com en diverse andere plaatsen leiden de twee foto's tot heftige discussies. In een verklaring zegt Yahoo de situatie te betreuren. Persbureau AFP – verantwoordelijk voor de tekst bij de foto met de twee blanken – heeft zijn klanten gevraagd de foto uit hun database te verwijderen. Yahoo heeft gehoor gegeven aan dat verzoek.