AOL wil het werken met meerdere mailadressen vergemakkelijk in zijn nieuwe e-maildienst. Project Phoenix, zoals de codenaam van de dienst luidt, ging zondag van start, schrijft Fortune.com. Een van de onderdelen is een centrale 'hub' voor online communicatie, waaronder e-mail. Met Project Phoenix is het mogelijk om onder meer berichten van Yahoo Mail, Gmail en Hotmail te integreren in een centrale mailbox via een eenvoudige login-procedure.

Project Phoenix is nog alleen beschikbaar voor gebruikers die hiervoor zijn uitgenodigd en kan geen e-mail aggregeren van Microsofts Exchange Server. Het is ook nog niet compatibel met berichten van Twitter of Facebook. Die integratie volgt pas later, aldus AOL.

Sms-veld

Via een veld bovenaan het scherm kunnen gebruikers van Project Phoenix ook sms- of chatberichten versturen, net als e-mails met alleen tekst of een statusupdate naar AOL Lifestream. Die laatste dienst zet de statusberichten automatisch ook door naar Twitter en Facebook.

Een kolom aan de rechterkant van het scherm toont automatisch thumbnails van plaatjes die als attachments bij mails zitten. Gebruikers hoeven geen adres dat eindigt op aol.com te registeren, maar krijgen ook keuze uit enkele andere domeinnamen, zoals love.com, wow.com en games.com.