Het Amerikaanse ministerie van defensie trekt bijna drie miljoen gulden uit voor verbetering van het Domain Name System (DNS). Nieuwe technologie moet een einde maken aan het verschijnsel van spoofing, waarbij een hacker het dataverkeer naar een website weet om te leiden naar zijn eigen (of andermans) webserver. Het DNS zet een adres van een site, bijvoorbeeld www.webwereld.nl, om in het de nummerieke lokatie (het IP-nummer) van de server waarop WebWereld staat. De werking valt te vergelijken met het opzoeken van een telefoonnummer van een abonnee in de telefoongids. Het is voor hackers nu nog mogelijk om een zwakke plekken in het DNS uit te buiten, vooral als een provider zijn servers te weinig afschermt.

Een aantal gratis e-maildiensten op het World Wide Web kunnen nog steeds worden gekraakt, waarschuwt Tom Cervenka. Deze Canadese programmeur onthulde eerder deze week een bug in deze webdiensten (Koud kunstje in HotMail), waarmee hackers wachtwoorden kunnen onderscheppen van gebruikers. Bedrijven als HotMail, Yahoo!, iName en USA.Net zeggen inmiddels barrieres te hebben opgeworpen tegen de JavaScripts die de diefstal mogelijk maken, maar volgens Cervenka zijn de filters die zijn aangebracht toch nog te omzeilen. Hij doet dat door de HTML-tag aan te passen die aangeeft dat er JavaScript in een e-mailbericht is opgenomen. De bug doet zich alleen voor bij e-maildiensten die de ontvangst van berichten opgemaakt in HTML toestaan.

Heb je ooit gevoel dat je langer online blijft dan je had voorzien? Vind je het net intellectueel stimulerend? Voel je de behoefte om steeds meer porno op het Internet te zoeken? Lieg je wel eens over je gebruik van het Internet? Vier van de 36 vragen uit een grote enquete van ABC News over Internet-verslaving. De Amerikaanse omroep spreekt van "mogelijk de meest uitgebreide peiling" ooit over dit onderwerp. Voor de samenstelling van de vragenlijst is zelfs de hulp ingeroepen van een klinisch psycholoog, compleet met baard en bril. De enquete neemt volgens ABC News maximaal een kwartier in beslag (voor ons te lang want we moeten nog langs 321 andere websites – Redactie).

Bij de Federal Emergency Management Agency (FEMA), een soort BB voor de VS (burgerbescherming) hebben ze een vooruitziende blik gehad. Een maand geleden besloot de FEMA om samen met het Nationale Hurricane Center een webpagina op te zetten waarop de laatste informatie is te vinden over orkanen, wervelstormen en twisters. De pagina werd deze week actueel met de komst van de orkaan Bonnie. Op de site zijn de meest recente satellietfoto's te vinden van Bonnie en adviezen voor inwoners van de getroffen gebieden.