Het Amerikaanse bedrijf zegt zich met zijn product te richten op de 2,7 miljoen makers van professionele websites die geen uitgebreide kennis bezitten van het HTML. (Hoe dat cijfer tot stand is gekomen is niet duidelijk: Elemental rekent onder potentiële kopers journalisten die voor het web schrijven, uitgevers, providers en andere betrokkenen).

Met versie 1.0 konden gebruikers al verschillende grafische elementen naar een pagina slepen, die er al precies zo uitzag als hij op het World Wide Web zou verschijnen. Nu voegt Elemental de Interaction Builder toe, dat interactiviteit aan een website toevoegt zonder dat de code in HTML of JavaScript hoeft te worden geschreven.

In de lijst van componenten die aan een webpagina kunnen worden toegevoegd staan ActiveX controls, Java-applets, Component Object Model (COM) objecten, JavaScript en Dynamic Hyper-Text Markup Language (DHTML)-tags. Al deze elementen worden op een opmaakpagina geknipt en geplakt: Drumbeat schrijft dan automatisch de broncode.

Drumbeat voegt ook voorzieningen toe die in de eerste versie ontbraken, zoals de mogelijkheid om bestaande websites te importeren en te bewerken, hetzij op het web, hetzij op de harddisk. Een professionale editie biedt ondersteuning voor LiveWire en Microsoft Active Server Pages (ASP). Ook kent het programma Data-Driven PageSets, dat gebruikers database-applicaties laat ontwerpen om pagina's te creeëren met Microsoft Internet Information Server (IIS) of de Information Managements Servers van Netscape. De prof-versie kan ook gebruikt worden in tandem met ActiveServer van Microsoft, zodat webpagina's zichzelf vernieuwen zodra er in de database wijzigingen worden doorgevoerd.

Drumbeat kost 699 dollar (75 dollar minder voor wie de software in juni via het Internet koopt). Op de website is een proefversie te downloaden die dertig dagen werkt.