Slechts 9 procent van de Amerikanen maakt gebruik van een appgebaseerd systeem bij het beluisteren van muziek in de auto. Sirius, Pandora en Spotify worden maar door een marginale groep gebruikt, zo blijkt uit een peiling van bureau IPSOS onder 1000 volwassen inwoners van de Verenigde Staten.

Hoe geavanceerd de auto die ze rijden ook is; automobilisten willen de optie blijven houden van een ingebouwde AM/FM-radio. Hoewel de ouderwetse ether mag blijven, geven Amerikanen wel steeds vaker de voorkeur aan koppeling met een smartphone dan aan een CD-speler. Analoge radio blijft populair vanwege de snelheid van het medium en regionale informatie, waaronder nieuws, fileberichten en weer.

Ook Nederland blijft verknocht aan traditionele ether

Uit de meest recente cijfers over Nederland blijkt dat wij nog conservatiever zijn dan de Amerikanen in streaming muziek. Een wereldwijd onderzoek door Forrester in de zomer van 2013 wees uit dat 28 procent van de Amerikanen streaming muziek gebruik, terwijl slechts 11 procent van de Nederlanders dat deed.

Ondanks de opkomst van diensten als Deezer en Spotify in Nederland, blijven traditionele radiozenders hier onverminderd populair. Uit de meest recente GfK-cijfers over het bereik van radio, blijkt dat ruim 13 miljoen Nederlanders minimaal wekelijks op een zender met nieuws en reclame afstemmen.

survey solutions