De kans is erg groot dat je de afgelopen dagen (weken) werd overspoeld met verhalen over de Amazon Prime Days. De dagen waarop de webwinkel een groot deel van het assortiment met grote kortingen weg doet. Andere bedrijven springen daar gretig op in en stunten tegenwoordig ook met prijs rond dit tijdstip (meestal net wat langer dan Amazon).

Bol.com heeft bijvoorbeeld een grote op=op-sale met kortingen die oplopen tot zo'n 50 procent in zo'n beetje elke productcategorie. Deze aanbiedingenperiode duurt tot 4 augustus.

Ook Ali Express heeft toevallig een summersale. Niet alleen elektronica, maar ook sieraden, mode en speelgoed passeren de revue.

Webshop Banggood heeft een Summer Prime Sale Encore met kortingen tot wel 80 procent. Deze actie loopt tot 18 juli en ook GearBest heeft toevallig een gelijknamige aanbiedingen-periode.

Ook kleinere webshops als Yorcom en Bax-shop doen vrolijk mee.

Het lijkt erop dat Amazon met de Prime Days een soort nieuwe Black Friday speciaal voor de zomerdagen heeft gecreëerd en als dit zo doorgaat wordt Prime Days net zo'n groot fenomeen en misschien zelfs wel groter aangezien steeds meer webshops meerdere dagen met kortingen strooien rond deze periode.

Had de (web)shop waar jij je aankopen doet "toevallig" ook een sale deze week?
Ja
Nee