De Haarlemse initiatiefnemer Dave van der Oest miste een religieuze ringtone-site en besloot er zelf een te beginnen: "Ik heb vaak gezocht naar een breed en fatsoenlijk aanbod van christelijke ringtones, maar het was niet te vinden. Toch wil ik mijn christen-zijn ook uiten door ringtones op mijn mobiel. Daarnaast houd ik gewoon van gospelmuziek. Volgens mij ben ik niet de enige en dat bracht mij er toe om deze website op te zetten."

Van der Oest is ook betrokken bij Bijbeltekst.com, een website die bijbelteksten per sms aanbiedt. Dit project leverde Van der Oest een Australische partner op voor de muziek op de ringtone-site. Realtones en polyfone ringtones kosten 2,20 euro. Religieus getinte wallpapers zijn er voor 1,50 euro. Voor 3,30 euro zijn ook javagames te dowloaden, maar die hebben geen religieus karakter.

Gospelringtone.net wil netjes omgaan met zowel de rechthebbende artiesten als de klanten van de site. "Onze missie is niet om winst te maken, maar om onze klanten dagelijks even stil te laten staan bij hun relatie met Jezus Christus." Om dat op lange termijn te kunnen doen, zegt Van der Oest, is het zaak om netjes de rechten af te dragen. Ook de ringtone-liefhebber kan rekenen op een respectvolle behandeling. "Bij ons geen ranzige afbeeldingen of suggestieve melodietjes." En de klant zal niet vastzitten aan een ringtone-abonnement waar hij bijna niet meer vanaf komt, belooft Van der Oest.

Populair op de website met de ondertitel 'Christian ringtones that rock your mobile' zijn nummers als 'Salvation is here' en 'Here I am to worship'.