<p/>

In bewust krom Engels laat de 'hacker' met de tekst "All your trains are belong to us ;-)" subtiel aan de Nederlandse Spoorwegen weten dat de treinen niet meer alleen van de NS zijn.

De informatie op de site is gewoon toegankelijk. De kraker heeft alleen het bovenste frame van de pagina vervangen door zijn eigen tekst.

"Het is gelukkig geen bijzondere kraak. Er is geen gevoelige informatie naar buiten gekomen. Onze technici zijn op dit moment druk bezig de zaak te herstellen", zegt Ingeborg Faber, woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. Zij kon niet vertellen wie de 'hacker' is geweest en op welke manier hij de site binnengedrongen is.

<b>ZeroWing</b><br/>

De inbreker heeft zich bij het kiezen van de tekst ongetwijfeld gebaseerd op "All your base are belong to us", een zinsnede uit het arcadespel ZeroWing. Dit spelletje is indertijd bij gebrek aan budget vertaald door een Aziatisch bedrijf.

De zin "All your base are belong to us" is een totaal eigen leven gaan leiden, met name in IRC-netwerken. Zie ook de flashsite http://www.scene.org/~jeffry/AYB.swf. Zie voor andere uitspattingen rond dit thema de site van Tribalwar.

<br/><table border="0" cellspacing="10" cellpadding="0" align="center"><tbody><tr><td><img src="/nieuws/illustr/nshack.gif" width="400" height="300" border="0" alt="Illustratie door: RvE"/><div class="klein"/></td></tr></tbody></table><br/>