Het Dordtse internetbedrijf The Digital Xpedition (TDX) wacht nog altijd op de uitbetaling van een bedrag van 56.390,20 gulden (exclusief BTW) door Freehosting.

Een medewerker van TDX werkte ruim twee maanden aan de site van de hostingprovider die twee weken geleden failliet werd verklaard en daarna werd overgenomen door Nina Brinks LaDot. Freehosting kwam nooit met het verschuldigde bedrag over de brug.

Nu hoopt TDX het bedrag alsnog binnen te slepen. Het bedrijf heeft het domein ladot.nu geregistreerd en biedt het te koop aan voor 56.390,20 gulden. "Het doel is om op die manier alsnog ons geld te krijgen", aldus Martijn Groeneweg van TDX. "We zijn een klein bedrijf waar maar zeven mensen werken en dan is dat natuurlijk een flink bedrag."

Volgens Groeneweg hebben grotere partijen waar Freehosting schulden had, inmiddels wel hun geld gekregen. Het zou daarbij onder meer gaan om de Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN) waar Freehosting een groot aantal domeinen heeft laten registreren voor haar klanten. "Het zijn vooral de kleine bedrijven die de dupe zijn geworden van de huidige situatie."