Dit blijkt uit onderzoek van MetrixLab dat in opdracht van eBay en zijn dochter Marktplaats is uitgevoerd. Hieruit blijkt dat internet momenteel het meest gebruikte verkoopkanaal voor verzamelaars is om spullen aan de man te brengen.

Van de verzamelaars gebruikt 46 procent internet om te zoeken naar objecten voor hun verzameling. Dit is op rommelmarkten na (53 procent) het belangrijkste kanaal. Bij het verkopen van objecten geeft 57 procent van de verzamelaars de voorkeur te geven aan internet, tegenover 25 procent voor rommelmarkten. Marktplaats.nl is daarbij de meest gebruikte website voor verzamelaars.

Nederland kent volgens de onderzoekers een grote populatie van verzamelaars. Maar liefst 60 procent van alle Nederlanders van 18 jaar en ouder verzamelt iets, waarvan 34 procent zelfs minimaal twee aankopen per maand doet voor hun verzameling.

Ten slotte blijkt uit het onderzoek blijkt dat boeken, kaarten en kranten de meest populaire items zijn om te verzamelen (27 procent), gevolgd door postzegels (16 procent) en munten, biljetten en penningen (14 procent).