Microsoft biedt wel officiële ondersteuning voor Internet Explorer 7 en 8, Firefox 3.5 en Safari 4 op de Mac. Safari op Windows wordt niet genoemd. Een technische preview van de Office Web Apps, de online uitvoering van Office 2010, komt deze maand.

In een blogpost schrijft Microsoft dat het niet alle browsers kan ondersteunen, maar dat gebruikers van andere browsers niet geblokkeerd worden. Gareth Howell, program manager van Office Web Apps, schrijft dat Microsoft wellicht andere browsers gaat ondersteunen na de release van Office 2010. Hij reageert daar,ee op een comment van een teleurgestelde Opera-gebruiker.

Google Docs

Ook Google Docs werkt niet in alle browsers. IE6 op Vista en Safari 3 op Windows werken bijvoorbeeld niet met die online kantoorsoftware. Safari 4 wordt geheel niet genoemd.

Ook legt Microsoft uit dat Office Web Apps niet in alle browsers foutloos draait. "We proberen de ervaring hetzelfde te maken in de browsers die we ondersteunen, maar soms is dat niet mogelijk." Een voorbeeld hiervan is de kopieerknop in de toolbar. Volgens Microsoft werkt deze optie niet in Firefox en krijgen gebruikers dan deze foutmelding:

Beter met Silverlight

Ook zegt Microsoft dat Office Web Apps beter zal werken met Silverlight. "Het zal goed werken zonder, maar met Silverlight zal het nóg beter werken." Daarom zal Microsoft bij het gebruik van Office Web Apps gebruikers zo nu en dan vragen om Silverlight te installeren.

Ondanks de ontbrekende ondersteuning voor onder meer Chrome en Opera moedigt Microsoft gebruikers toch aan om ook niet ondersteunde browsers te testen. "Het is ons doel om Web Apps breed inzetbaar te maken en het bereik ervan te vergroten."