Meer dan driekwart van de internetters bekeken gemiddeld 92 keer een online video. Hiermee komt het totaal aantal bekeken filmpjes in oktober op 13,5 miljard. Dit blijkt uit de Video Metrix van comScore.

YouTube souverein

De sites van Google, waarin YouTube een aandeel van 98 procent heeft, staan met stip op nummer 1. Zij hebben met 5,3 miljard bekeken video's een aandeel van bijna 40 procent van de hele webvideomarkt. Gemiddeld zagen de 100 miljoen unieke kijkers elk gemiddeld 53 filmpjes op YouTube.

Fox volgt op ruime afstand met 519 miljoen bekeken video's (3,8 procent aandeel). Het gemiddelde lag op ruim 8 video's per gebruiker.

Hulu

De in maart gelanceerde videosite Hulu, die televisie-uitzendingen van NBC en Fox aanbiedt, doet het relatief goed. Zij staan op de zesde plaats in de top tien van populairste videosites. De duur van de video's ligt door het aanbieden van de tv-programma's met 11 minuten ruim boven het gemiddelde van 3.

Verstopte tubes

Naast de kwantiteit gaat ook de kwaliteit van webvideo gestaag omhoog. Onlangs startte YouTube bijvoorbeeld met het aanbieden van HD video's, iets wat veel kleinere spelers al langer doen.

Één en ander drukt steeds zwaarder op de 'pijpleidingen' van het internet. Volgens netwerkgigant Cisco zijn 'rich media', waaronder videostreams en voicedata vallen, momenteel reeds goed voor de helft van al het IP-verkeer.