Hulu is een website waarop gebruikers gratis streaming tv-shows, films en korte videoclips kunnen bekijken, zo vaak als zij willen. Daarnaast wordt de content verspreid over de partnersites van AOL, MSN, MySpace, Comcast en Yahoo, die deze zullen tonen in hun eigen videospelers. Ten slotte kunnen gebruikers de filmpjes op hun eigen sites plaatsen of aan derden tonen via e-mail.

Sinds de videodienst eind maart was aangekondigd, heeft TechCrunch de ontwikkelingsfase van Hulu kritisch gevolgd. Afgelopen vrijdag hebben Hulu-medewerkers, onder wie ceo Jason Kilar, de nieuwe videodienst getoond aan de redactie, die daarop positief reageert.

Flash-speler

Het filmmateriaal van Hulu kan niet worden gedownload en is alleen te bekijken met een speciale flash-speler. De videodienst biedt geen user generated content, zoals bijvoorbeeld YouTube dat doet, maar brengt tv-programma's van Fox, NBC en vijftien andere Amerikaanse kabelkanalen. Films zijn afkomstig van Fox en Universal, maar ook met Sony en MGM is vrijdag een overeenkomst gesloten. Veel van de korte filmpjes komen van onafhankelijke contentaanbieders.

The Office

De site van Hulu wordt pas over enkele maanden opengesteld, maar de komende weken is een deel van het aanbod al te zien op de partnersites. Op AOL kunnen Amerikaanse internetters nu al enkele afleveringen van The Office en Heroes bekijken. Binnen een dag na de reguliere uitzending van de tv-programma's zullen deze doorgaans online staan en daar vijf weken beschikbaar blijven.

NBC Universal en News Corporation verdienen geld aan Hulu door in en rond de videofilms advertenties te plaatsen, onder meer met banners rond de videospeler, tekst onder in beeld en commercials in en rond de films. Volgens Hulu zullen er per half uur videocontent ongeveer twee minuten advertenties te zien zijn: dat is een kwart van de gebruikelijke advertentietijd op de Amerikaanse tv.