De nieuwe iPhone-app is voorzien van een reactiemodule. Een optie die veel lezers misten in versie 1 van de Webwereld-app. Bij het lezen van artikelen worden de reacties op de site zeer waardevol gevonden. Vandaar dat deze mogelijkheid in de nieuwe versie van de app is toegevoegd. Het is ook mogelijk om vanuit de applicatie te reageren.

Sociale netwerken

Een andere belangrijke verandering is de mogelijkheid de artikelen te delen via Twitter en Facebook, iets wat voorheen ontbrak. De artikelen kunnen ook worden doorgemaild. Daarnaast biedt de nieuwe app een oplossing voor de regelmatig gehoorde ergernis dat het klikken op een link resulteerde in het verlaten van de app. Een browser in de Webwereld-app zelf voorkomt nu dat de applicatie iedere keer gesloten wordt.

In de nieuwe app is verder een advertentiemodule toegevoegd. Dit omdat ook de schoorstenen van de uitgever van Webwereld moeten roken. De applicatie is vanaf nu via de App Store te downloaden.

Android

Het is de bedoeling om binnen enkele weken een nieuwe versie van de Android-uitvoering van de Webwereld-app af te hebben. Deze zal dezelfde functionaliteit krijgen als de nu verkrijgbare nieuwe iPhone-app. Ook wordt de applicatie geoptimaliseerd voor verschillende schermformaten, die immers kunnen variëren voor verschillende Android-toestellen.

Lezers die andere mobiele apparaten gebruiken, kunnen zich wenden tot de mobiele site: http://mobile.webwereld.nl/. Ook zijn er voor de meest gangbare versies van mobiele telefoons speciale webapplicaties ontwikkeld. Deze die vindt u hier.