Webwereld-abonnees krijgen binnen de site meer rechten dan andere bezoekers. Op deze manier hoopt de redactie de lezers te 'belonen'. Registreren is overigens geheel gratis.

'Veel van onze lezers zullen uiteraard kritisch zijn over het registratiesysteem', erkent Laurens Verhagen, Chef Redactie van Webwereld.

'Echter, niet alleen de redactie heeft baat bij het registratiesysteem. Ook abonnees plukken er de vruchten van. Zo krijgen zij een eigen profielpagina waar zij bijvoorbeeld kunnen aangeven of zij geïnteresseerd zijn in aanvullende redactionele content, zoals een special over de breedbandmarkt.'

Ook kunnen abonnees op artikelen reageren, meedoen aan de wekelijkse peiling en de dagelijkse nieuwsbrief per e-mail ontvangen. Na twee maanden zijn ook de achtergronden, columns en dossiers voorbehouden aan abonnees. Het actuele nieuws op de voorpagina blijft voor iedere bezoeker vrij toegankelijk.

De nieuwe site is geoptimaliseerd voor zowel Firefox als Internet Explorer. Ook de vormgeving van de site is aangepast aan de huidige tijd, waardoor deze nu het beste te bekijken is op een schermresolutie van 1024 x 768 pixels.

Naast een aantal nieuwe elementen in de site, zoals internationaal nieuws en statistieken, is ook een onderdeel verdwenen: het Webwereld Forum. Dit onderdeel past volgens de redactie niet langer binnen de redactionele formule van de website.

Vanaf de eerste dag telt de nieuwe site al meer dan 40.000 abonnees. Om de huidige abonnees op de Webwereld Nieuwsbrief niet onnodig te belasten, heeft de redactie besloten deze mensen op voorhand een unieke inlognaam en inlogcode te geven. Deze abonnees krijgen hun gegevens automatisch toegezonden.

Uiteraard is de redactie benieuwd naar uw mening over de nieuwe vormgeving. Indien u abonnee bent, kunt u deelnemen aan de speciale poll. Ook kunt een mailtje sturen naar [email protected]