Met grote trots onthullen we vandaag onze nieuwe website. Met de vijfde website sinds de oprichting in 1995 bouwen we verder op de leidende positie die Webwereld de afgelopen jaren heeft opgebouwd.

Het steekwoord van de nieuwe site is 'relevantie'. Nieuws wordt traditioneel uitsluitend in chronologische volgorde gerangschikt: wat het laatst gebeurd is, staat bovenaan. Maar nieuws kan ook relevant zijn om andere bezoekers een artikel massaal lezen, omdat een artikel een grote discussie onder de bezoekers van Webwereld opwekt of omdat bezoekers een artikel het meest nuttig vinden. Webwereld ordent zijn nieuws vanaf vandaag daarom op meerdere manieren.

Relevantie uit zich ook in een nieuwe tool onder aan elke artikelpagina. Hier worden automatisch artikelen getoond waarvan het onderwerp aansluit dat op die pagina wordt behandeld. Bovendien vertonen we hier ook relevante banen die eveneens aansluiten bij het onderwerp op die pagina en zal dit kader in de nabije toekomst worden uitgebreid met whitepapers. Bovendien biedt het kader twee schuifjes. Met de eerst worden de relevantie-criteria aangepast, en de tweede past de tijdsperiode aan waarbinnen wordt gezocht.

Nieuwe features

Zoals vorig jaar november al aangekondigd, biedt Webwereld vanaf vandaag in samenwerking met Monsterboard vacatures aan. Vacatures verschijnen niet alleen in het relevantie-gereedschap, maar hebben ook een eigen pagina waar banenzoekers zelf naar een nieuwe baan kunnen zoeken. Daarnaast zijn jobslinks terug te vinden op de overzichtspagina's van categorieen en in de 'hot topic' kaders op de voorpagina.

De site biedt vaste bezoekers nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen geregistreerde bezoekers aangeven of zij een artikel nuttig vinden, waarbij de meest nuttige artikelen op de voorpagina worden getoond.

Op verzoek van onze bezoekers hebben we daarnaast een 'edit' knop voor reacties toegevoegd: na publicatie van een reactie, is het gedurende een korte tijd mogelijk om deze te bewerken en om zo eventuele tikfouten te corrigeren. Gebruikers kunnen bovendien een avatar uploaden. De activiteitsscore toont de mate van activiteit op de site en de status laat door middel van een goud, zilver of brons plakkaat zien hoe die score zich verhoudt tot de rest van Webwereld-gemeenschap.

Zakelijke ICT

Opgericht in 1995, is Webwereld de oudste Nederlandse website met een eigen redactie. Met ruim 600.000 unieke bezoekers is Webwereld bovendien met afstand de grootste zakelijke ICT-nieuwssite van Nederland. Met de nieuwe site versterken we de focus op de zakelijke ICT-markt. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de nieuwe categorie├źn die zijn afgestemd op de informatie-behoefte van de zakelijke ICT-er. Elke categorie beschikt bovendien over een eigen overzichtpagina waar nieuws, blogs en achtergronden over het onderwerp te lezen zijn.

Bugs?

Sinds begin januari heeft een groep trouwe Webwereld-bezoekers de nieuwe site al getest. Dankzij hun harde werk hebben we al tientallen problemen en probleempjes verholpen. Ondanks het uitgebreide testen, kan het natuurlijk nog altijd voorkomen dat er dingen fout gaan. Wanneer u stuit op een dode link, een foutmelding of een pagina die overduidelijk verkeerd is vormgegeven, stellen we een mailtje met een screenshot en omschrijving zeer op prijs.

Dank!

De nieuwe site is een mammoetproject geweest, en had niet kunnen plaatsvinden zonder de hulp van een grote groep mensen. De lijst met namen is te lang om hier te plaatsen, maar dank aan de groep van 80 vaste Webwereld bezoekers die de afgelopen weken hebben meegeholpen om bugs op te sporen, en in het bijzonder Bolleke, Decimeterpaaltje, Edjez en Lennart. Dank ook aan alle werknemers van About Content, iBuildings, iCompany, IDG, MetrixLab, Monsterboard, NBSP en SearchResult die bij dit project betrokken zijn geweest. Deze nieuwe site is het gevolg van jullie hulp, toewijzing en inzet.