De helft van de aandelen Bol.com staat te koop. Aandeelhouder Weltbild, een Duitse uitgeefgroep, zou zijn deel willen verkopen. Dat melden Duitse media, waaronder Kress.de. De andere aandeelhouder, Holtzbrinck, twijfelt nu tussen eveneens verkopen of juist het aandeel van Weltbild over te nemen.

10 jaar BOL

Holtzbrinck en Weltbild kochten de aandelen in 2003 van Bertelsmann, dat 10 jaar geleden de webwinkel opzette onder de naam Bertelsmann OnLine (BOL). Nadat de winkel slecht rendeerde en Bertelsmann ook nog in financieel zwaar weer kwam, werd Bol.com in de verkoop gedaan.

Vervolgens werden in de jaren daarna diverse landelijke shops gesloten totdat alleen de Nederlandse uitgave bleef bestaan. Daniel Ropers werd toen aangezocht als ceo om Bol.com weer op te stoten in de vaart der volkeren. Ropers breidde de boekwinkel uit naar een breed georienteerde mediashop, met vorig jaar nog de toevoeging van consumentenelektronica zoals notebooks.

Interesse uit Nederland

Volgens de Duitse media zou de beslissing van Holtzbrinck om Bol.com voor 100 procent in het bezit te nemen afhangen van de prijs. Die kan door het succes dat Ropers ervan heeft gemaakt, flink oplopen. Daarnaast zijn er naar verluid meer kapers op de kust om het aandelenpakket van Weltbild over te nemen. De meeste daarvan zouden uit Nederland komen.

Bron: Channelworld.nl