Direqt verkoopt consumentenelektronica via internet en is actief in Nederland en België. Met deze overname wil Coolblue zijn positie in dit marktsegment verder versterken. De sites van Direqt blijven voorlopig onder dezelfde naam opereren.

De logistieke afhandeling en de helpdesk zullen worden geïntegreerd in de bedrijfsactiviteiten van Coolblue. "De productgeoriënteerde sites sluiten naadloos aan op de filosofie van Coolblue", zegt Pieter Zwart, oprichter en directeur van Coolblue. "Deze overname is een logische stap om ons marktaandeel in Nederland en België verder uit te bouwen. Daarnaast realiseren we aanzienlijke schaalvoordelen en biedt de technische knowhow van Direqt ons de mogelijkheid sneller op nieuwe ontwikkelingen in te spelen", aldus Zwart.

"Aansluiting bij Coolblue biedt ons de mogelijkheid krachten te bundelen op het gebied van inkoop, marketing en ICT. Met onze gezamenlijke expertise en ervaring profiteren we van een krachtige positie in de markt. Hiermee kunnen we nog meer klanten bereiken in binnen- en buitenland", aldus Joost Nauta, oprichter en directeur van Direqt.