Vrijdag

Een klacht over de reclamecampagne van World Online voorafgaand aan de beursintroductie, is ook door het College van Beroep ongegrond verklaard. Eerder had de Reclame Code Commissie (RCC) de door een groep WOL-beleggers ingediende klacht al afgewezen. Volgens de RCC bevatte de reclamecampagne 'geen misleidende mededelingen'.

AND heeft donderdag uitstel van betaling aangevraagd. De Rotterdamse uitgever van elektronische routeplanners verkeert in financiële problemen en tracht al enige tijd een koper te vinden voor de diverse onderdelen, wat nog niet is gelukt. AND wordt inmiddels niet meer verhandeld op de Amsterdamse Euronext-beurs.

Versatel en Telfort hebben zich volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) niet schuldig gemaakt aan het overtreden van de mededingingsregels van de umts-veiling juli vorig jaar. De bedrijven werden verdacht van het manipuleren van de voor de overheid teleurstellend verlopen veiling door onderling afspraken te maken.

Napster blijft in ieder geval nog tot 2 maart open. Op die datum is de hoorzitting vastgesteld waarbij de juristen van Napster en de platenindustrie voor de rechtbank in San Francisco weer tegenover elkaar komen te staan. Deze lagere rechtbank moet haar verbod op Napster juridisch gezien in lijn zien te brengen met het vonnis van het beroepshof eerder deze maand.

Siemens koopt voor 1,5 miljard dollar Efficient Networks, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in DSL-technologie. Tot de klantenkring van Efficient behoren bedrijven als AOL en Telefonica.
  Donderdag

Motorola ontslaat nog eens 300 werknemers. De nieuwe ontslagen vallen bij het onderdeel dat onder meer mobieltjes en twee-wegradio's maakt. Het einde van de ontslaggolf is nog niet in zicht; Motorola gaat naar eigen zeggen door totdat er 2 miljard dollar is bespaard.

De Nederlandse versie van Linux SuSe 7.1 zal twee weken later in de winkels liggen. Dat heeft de Duitse SuSe-distributeur bekendgemaakt. Aanvankelijk zou SuSe 7.1 op woensdag 21 februari verkrijgbaar zijn.

Vanaf 26 februari is het mogelijk een domeinnaam aan te vragen met accenten en trema's. Maar pas in de zomer zal het ook technisch mogelijk zijn deze internetadressen met speciale tekens daadwerkelijk te gebruiken. Speednames is het eerste bedrijf dat deze mogelijkheden zal aanbieden. Domeinen met Japanse, Chinese en Koreaanse karakters kunnen al langer aangevraagd worden.

De geruchten blijken te kloppen: The Industry Standard zal 69 medewerkers ontslaan, 18 procent van het totaal. Bij de redactie van het blad moeten 18 medewerkers hun biezen pakken. Een woordvoerder voerde de verslechterde marktomstandigheden aan als reden voor de ontslagronde.
  Woensdag

Je SMS-bericht levensgroot op een gebouw van de Technische Universiteit Delft. De studenten elektrotechniek willen dat op 24, 25 en 26 februari mogelijk maken, zo meldt het ANP. De berichten worden weergegeven met 242 lampen, verdeeld over zes verdiepingen. Iedereen kan berichten insturen.

Sony zal in Japan Sega-spellen en films via een landelijk glasvezelnetwerk gaan verspreiden. Sega legt volgende maand de productie van de Dreamcast gameconsole stil.

Internetaanbieder Zon telt inmiddels meer dan een miljoen geregistreerde gebruikers. Hoeveel van hen de dienst ook daadwerkelijk gebruiken, wordt pas op 7 maart bij de presentatie van de kwartaalcijfers van moederbedrijf Versatel bekendgemaakt.

Naked News ('the program with nothing to hide') is op zoek naar nieuwe nieuwslezers. Voorwaarde is wel dat de presentatoren bereid zijn in hun blootje te presenteren. Nu werken er alleen vier presentatrices bij het programma, maar mannen mogen ook solliciteren.
  Dinsdag

Een 23-jarige Hongkonger is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar. De man stuurde vanaf begin 1999 een hele stortvloed obscene mailtjes aan een oude vriendin van hem. Volgens de rechtbank staat dit gelijk aan onder meer huisvredebreuk. De man werd al in augustus 1999 gearresteerd, na speurwerk van de FBI.

Compaq Nederland start in samenwerking met ricardo.nl een online veiling, waar partners van Compaq hun restvoorraad, demonstratieapparatuur of oudere modellen kunnen aanbieden.

De breuk in de Amerikaans-Aziatische kabel is op maandag weer hersteld. De breuk ontstond op 9 februari doordat een schip een anker zou hebben uitgeworpen op de kabel. Internetgebruikers in Taiwan, Hong Kong, Singapore en met name China hadden hierna last van verloren mailtjes en langzaam internetverkeer.

Deutsche Telekom overweegt haar belang van 10 procent in het Amerikaanse Sprint te verkopen. De Duitsers hebben niet bekendgemaakt hoeveel ze hiermee denken te verdienen. Op basis van de huidige koers zouden de aandelen zo'n 2 miljard dollar waard zijn. Ook France Telecom wil van haar aandeel in Sprint af.
  Maandag

Fabiola Arredondo heeft ontslag genomen als managing director van Yahoo Europa, waar ze in 1997 in dienst kwam. Arredondo zou volgens insiders te weinig speelruimte van haar Amerikaanse superieuren hebben. Yahoo heeft acht Europese kantoren. Ook in Amsterdam werd onlangs een verkoopkantoor geopend.

De Britse internetbank Egg heeft vorig jaar een verlies van 155,4 miljoen pond geleden. Dat meldt de BBC. Een jaar eerder had Egg nog een verlies van 149,7 miljoen pond. Volgens Egg, dat nu 1,35 miljoen gebruikers heeft, zijn de verliezen in lijn met de verwachtingen, maar analisten vragen zich af of Egg de gestelde doelen kan halen.

Larry Ellison heeft in januari ter waarde van 895 miljoen dollar (2,1 miljard gulden) aandelen verkocht. De oprichter en topman van Oracle oefende onder meer zo'n 22,2 miljoen opties uit. Ellison verkocht de aandelen die hij voor 22,5 dollarcent had gekocht voor een bedrag tussen de 30 en 32 dollar.

Opnieuw zijn rechtszaken tegen Microsoft aangespannen waarin de softwaregigant wordt beschuldigd van discriminatie. Zwarte werknemers zouden worden achtergesteld, iets wat Microsoft zelf ten stelligste ontkend. In één van de twee nieuwe zaken treedt Johnnie Cochran – bekend van de verdeding van O.J. Simpson – op als advocaat.

De burgemeester van Sneek heeft de maker van het Kournikova-virus een baan aangeboden bij de gemeente. De burgemeester is onder de indruk van de capaciteiten van de virusmaker, die opereert onder de naam OnTheFly. "Dat soort mensen kunnen we wel gebruiken voor onze automatiseringsafdeling." OnTheFly geeft zelf toe dat hij geen enkele programmeertaal kent.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben 6.000 acceptgiro's verstuurd na hun e-mailactie voor de slachtoffers van de aardbeving in India. Dat meldt het ANP. De meeste grote providers van Nederland benaderden (een deel van) hun abonnees per e-mail met het verzoek om geld over te maken naar het gironummer van de SHO. Op gironummer 555 is inmiddels 9 miljoen gulden gestort.