Zaterdag

Alle lopende privacy-rechtszaken tegen internet advertentiebureau DoubleClick gaan niet door. Rechter Naomi Buchwald achtte het onbewezen dat het bedrijf inbreuk zou hebben gemaakt op drie wetten, te weten de Electronic Privacy Act, de Wiretap Act en de Computer Fraud and Abuse Act.

De huidige omslachtige inlogprocedure bij KPN's ADSL-dienst MxStream wordt per 9 april gewijzigd. Vanaf dat moment is het - in ieder geval bij XS4ALL - mogelijk om direct in te loggen, zonder het 'dashboard'. Programma's als MS-Netmeeting zullen dan weer goed functioneren. Tot 9 mei kan er bij XS4ALL ook nog op de oude manier worden ingelogd.

Het Amerikaanse advocatenkantoor Cohen Milstein Hausfeld & Toll ziet af van haar zaak tegen IBM. Volgens de aanklacht zou IBM misdaden tegen de menselijkheid hebben gepleegd door het leveren van ponskaartmachines – genaamd Hollerith – aan Nazi-Duitsland.

Een van Apples belangrijkste ontwikkelaars – Clent Richardson – ruilt Apple in voor een baan bij telco One2One. Dit schrijft MacCentral op basis van bronnen.
  Vrijdag

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ( CBS) is het aantal vacatures in de Nederlandse IT-branche constant. Eind 2000 stonden er evenveel IT-vacatures open als een jaar eerder. De IT is daarmee een van de weinige sectoren waar het aantal vacatures niet steeg.

Dow Jones schrapt 'een aantal' banen bij WSJ.com, de online nieuwseditie van The Wall Street Journal. In totaal werken er 250 mensen bij de site, waarvan 80 redacteuren.

Sonera Plaza breidt haar online assortiment uit met medische hulpmiddelen als fitnessapparatuur en zitaanpassingen. De portal is daartoe een samenwerking aangegaan met webwinkel PreMed.

Het Duitse softwarebedrijf SAP koopt voor 400 miljoen dollar in contanten TopTier. De twee bedrijven werkten al sinds 1999 samen. SAP hoopt met de overname haar positie in de enterprise-markt te verstevigen.

Een piano van John Lennon heeft 750.000 dollar opgebracht, waar op 1 miljoen was gehoopt. Het instrument werd online geveild via FleetwoodOwen, een initiatief van Fleetwood Mac-zanger Mick Fleetwood en veilingexpert Ted Owen. Een Mercedes 600 uit 1970 bereikte de verwachte 200.000 dollar niet.
  Donderdag

De Amerikaanse staat New Mexico heeft de primeur: hier kunnen automobilisten die hun rijbewijs willen vernieuwen online een oogtest doen. Nu is het in de VS nog verplicht bij verlenging een fysieke test te doen. Softwaremaker VisionRx heeft de techniek ontwikkeld.

Financiële nieuwssite TheStreet.com gaat geld vragen voor artikelen van twee van haar bekendste medewerkers, James Cramer en Herb Greenberg. TheStreet volgt hiermee onder meer Salon.com en Britannica.com, die in het vervolg ook geld vragen voor hun content.

In Groot-Brittannië hoeven verdachten binnenkort hun voorarrest niet meer te onderbreken om schuld te bekennen, zo meldt The Independent. De verdachte kan dat voortaan vanuit de cel per e-mail doen. De Britse regering hoopt zo het aantal ontsnappingen terug te brengen. De verdachte moet wel in de rechtszaal verschijnen om het vonnis te vernemen.

Tiscali heeft haar overnamestrategie nog niet beëindigd. De Italiaanse internetprovider heeft haar oog laten vallen op de Britse ISP LineOne en het Duitse Planet Interkom, aldus de Financial Times. In totaal zou met de overnames 175 miljoen euro gemoeid zijn. Tiscali nam vorig jaar World Online over.
  Woensdag

De webcam van BNN-dj Ruud de Wild trok dinsdag zoveel bezoekers dat de servers overbelast raakten. Normaal kunnen de servers van BNN 2500 bezoekers voor de webcam aan. De Wild presenteerde het programma in z'n blootje, omdat hij benieuwd was of hij daardoor anders zou presenteren. Uit telefoontjes naar het programma bleek dat ook verschillende luisteraars naakt naar het programma luisterden.

Het management van The Register heeft medeoprichter Mike Magee ontslagen. Dat meldt Planet Multimedia. Reden voor het ontslag is een discussie op SilliconInvestor waarin hij forse kritiek leverde op The Register. Magee is inmiddels een eigen site met it-nieuws begonnen: The Inquirer.

Het Aziatische internetbedrijf Chinadotcom is van plan om 20 procent van zijn personeel te ontslaan. Chinadotcom is verantwoordelijk voor verschillende portals in Hong Kong, Taiwan, China en de Verenigde Staten. In 2000 leed Chinadotcom een verlies van 59,8 miljoen dollar.
  Dinsdag

Nedstat heeft Basic vernieuwd. Deze gratis websiteteller voor particulieren heeft een nieuwe vormgeving en nieuwe functionaliteiten, zoals informatie over via welke zoekmachines en zoekwoorden de bezoekers de bewust website hebben gevonden. Bovendien is Nedstat Basic nu geschikt om WAP-sites te meten.

Eric Schmidt, de vertrekkend CEO van Novell, wordt voorzitter van zoekdienst Google. De 45-jarige Schmidt heeft bovendien een 'significante' investering in het bedrijf gedaan. De 27-jarige Google-oprichter en huidig voorzitter Sergey Brin blijft aan als president van het bedrijf. Schmidt blijft overigens als strateeg betrokken bij Novell.

Ericsson heeft aangekondigd nog meer werknemers te zullen ontslaan om de afnemende vraag naar haar diensten op te vangen. Eerder kondigde het bedrijf al 700 ontslagen aan. Ericsson kondigde eind januari ook al aan de productie van mobiele telefoons uit te besteden, wat het aantal medewerkers bij de divisie Consumer Products terug moet brengen van 16.800 tot 7000.

De jeep waarin John F. Kennedy Jr. in 1995 reed, is zondag voor 57.100 dollar verkocht via eBay. Dat meldt Nu.nl. Er werd 81 keer geboden op de Wrangler Sahara die normaal zo'n 13.000 dollar kost. John F. Kennedy kwam in 1999 om het leven bij een vliegtuigongeluk.

De Italiaanse en Duitse sites van Excite zijn uitgebreid met de diensten van ConsumerDesk. Consumerdesk levert de sites een productvergelijker. Op de 'winkelafdeling' van de Excite-sites kunnen bezoekers nu een product intypen, waarna een overzicht van de producten op het scherm verschijnt.

Virgin Atlantic wil tegen het eind van het jaar internet en e-mailmogelijkheden bieden op al haar vluchten. Virgin zal de eerste luchtvaartmaatschappij zijn die aan alle passagiers internet aanbiedt. Concurrenten als Air Canada en Cathay Pacific leveren alleen internetfaciliteiten aan business class-reizigers.
  Maandag

Napster heeft een overeenkomst gesloten met Gigabeat, een bedrijf dat muziekliefhebbers adviseert over muziek. Volgens analisten duidt dit erop dat Napster in zijn betaalde versie gebruikers op basis van hun downloads zal adviseren over andere muziek die ze mogelijk leuk zullen vinden.

Het online opiniemagazine Salon.com staat niet te koop. Dat heeft David Talbot van Salon.com laten weten nadat een gerucht over een op handen zijnde overname was verschenen op de site TheDeal.com.

De drie directieleden van de in moeilijkheden verkerende e-tailer Lastminute.com hebben deze week eigen aandelen ingekocht. Zij hopen zo de koers van het aandeel Lastminute.com te ondersteunen. Dat meldt de Britse krant The Guardian. De drie directieleden kochten gezamenlijk voor 60.000 pond aan aandelen.

Scoot.com is niet te koop. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf laten weten. Het idee dat dit wel het geval was, ontstond nadat Scoot de hulp had ingeroepen van zakenbank Merill Lynch om alle 'strategische mogelijkheden' voor het bedrijf te onderzoeken.Het gaat slecht met Scoot. De omzet in Groot-Brittannië daalde van 15,4 miljoen pond in 1999 naar 11,5 miljoen pond in de 15-maanden durende periode die eindigde op 31 december 2000.