Zaterdag

Online computerwinkel Egghead.com schrapt 178 banen, 29 procent van het totaal. De webwinkel ontsloeg vorige maand ook al 77 medewerkers.

Motorola heeft geruchten dat het met een liquiditeitsprobleem kampt krachtig ontkend. 'Motorola is financieel zeer gezond', aldus een woordvoerder. In een Bloomberg-bericht hadden enkele analisten vraagtekens gezet bij de kaspositie van het concern, waarop het aandeel kelderde.
  Vrijdag

De Financial Times Group schrapt 40 van de 350 banen bij haar internetafdeling FT.com. De ontslagen zijn volgens moederbedrijf Pearson onderdeel van de integratie tussen de internet- en printafdeling bij de Financial Times. FT.com verwacht eind 2002 het break-evenpunt te bereiken.

Entertainment Network (ENI) is naar de rechter gestapt om alsnog de executie van Timothy McVeigh te mogen uitzenden. ENI kreeg eerder nul op het rekest van het Amerikaanse Bureau of Prisons. Het bedrijf noemt dat besluit 'ongrondwettelijk'. McVeigh is veroordeeld voor het bombarderen van een overheidsgebouw in Oklahoma, waarbij 168 mensen om het leven kwamen.

Agilent Technologies, maker van test- en meetapparatuur voor de halfgeleidersector, verlaagt de lonen van alle medewerkers met tien procent en neemt voorlopig niemand meer aan. Agilent gaat naar eigen zeggen gebukt onder een 'significante daling' in de uitgaven van afnemers.

David Bowie begint een eigen online radiodienst. Fans kunnen er terecht voor een uitgebreide collectie materiaal van de zanger, waaronder exclusieve opnamen. Ook zullen er stations komen waar muziek van andere, door Bowie bewonderde artiesten te beluisteren is.

De Canadese overheid komt in een onderzoek van Accenture uit de bus als de overheid die het best internetdiensten toepast. Op de tweede en derde plaats staan Singapore en de Verenigde Staten, Nederland hoort bij de 'visionaire volgers'. Accenture onderzocht overheden in 22 landen.
  Donderdag

KPN heeft een Eurobond van 2,3 miljard euro uitgegeven. De obligatielening is volgens het telecomconcern geplaatst bij een 'brede groep institutionele beleggers in Europa'. KPN zal de opbrengst van de lening gebruiken om korte termijn schulden af te lossen die in juni vrijvallen.

Online muziekdienst Vitaminic heeft het afgelopen jaar een nettoverlies van bijna 25 miljoen euro geleden op een omzet van 1,87 miljoen euro. Vitaminic geeft geen cijfers over 1999, omdat de vergelijking 'niet betekenisvol' zou zijn. Vitaminic telt inmiddels 400.000 geregistreerde gebruikers.

Prince geeft Napster de primeur voor een nieuw nummer. Het nummer zal later dit jaar verschijnen op de nieuwe cd van de artiest, maar is voor die tijd voor iedereen gratis te downloaden via Napster. Prince heeft in het verleden verschillende conflicten met platenmaatschappijen gehad.

De verkoop van halfgeleiders daalde in februari met 7 procent in vergelijking met januari. Dat blijkt uit cijfers van de Semiconductor Industry Association. In totaal werd er in februari voor 15,5 miljard dollar aan halfgeleiders verkocht. Dat was wel een stijging in vergelijking met februari 2000, toen er 14,6 miljard werd omgezet.

De roomse website RKNieuws roept bezoekers op een petitie te ondertekenen, waarin Maxima gevraagd wordt om katholiek te blijven.

Computerreparateur Gary Taylor ontdekte een muis die in een computer leefde, toen hij deze voor een klant moest repareren. Dat meldt de Britse krant The Sun. De muis had een nest gemaakt door wat draden door te bijten. Als gevolg daarvan ontstond er kortsluiting. Na het schoonmaken werkte de computer weer als vanouds. De muis is vrijgelaten.
  Woensdag

Palmtop Software heeft zijn TomTom Citymaps-software op de markt gebracht. Dat meldt VNUNet. Mensen met een palmtop kunnen daardoor de plattegronden van meer dan 30.000 Europese steden op hun handheld opvragen. De software zal vanaf half april verkrijgbaar zijn bij verschillende Europese retailers en op de site van TomTom.

Multimedia-uitgever Internet.com ontslaat 50 werknemers, oftewel 15 procent van het totaal. Dat meldt ComputerUser. De ontslagen zijn nodig, omdat de inkomsten uit advertenties tegenvallen. De ontslagen zullen bij de verschillende vestigingen van het bedrijf in de Verenigde Staten vallen. Volgens het bedrijf gaat het in veel gevallen om werknemers die hetzelfde werk doen als anderen binnen het bedrijf. De 'dubbele functies' zouden zijn ontstaan door overnames.

Softwarefabrikant MicroStrategy ontslaat 600 werknemers. Het bedrijf leed in het eerste kwartaal van zijn boekjaar een groter verlies dan verwacht. De fabrikant verwacht eind 2001 weer winstgevend te zijn.

Het SMS-offensief dat de politie ingezet heeft in de strijd tegen gestolen mobiele telefoons, treft ook onschuldigen die geen gestolen toestel hebben. Slachtoffers die bij de politie melden dat zij onterecht de SMS-bom ontvangen, worden van de lijst gehaald.
  Dinsdag

De ICANN heeft het beheer over .com-domeinen door VeriSign officieel verlengd tot november 2007. Eerder was al bekend dat VeriSign in ruil hiervoor het beheer over .org- en .net- domeinen zal afstaan aan een ander registratieorgaan. Dit zal gebeuren in respectievelijk 2002 en 2005.

Bibit heeft een derde investeringsronde voltooid en 8 miljoen euro opgehaald. Nieuwe aandeelhouder Residentie Investments tekent voor de helft van de financiële injectie. De andere helft is afkomstig van de huidige investeerders: Paribas Deelnemingen, Continuum Group en Twinning. Bibit is Europees marktleider in veilige internetbetalingen.

Computerproducent Compaq ontslaat 700 werknemers in Schotland in een poging zijn productie te 'stroomlijnen'. Dat meldt de Wall Street Journal. Compaq heeft te lijden onder de inzakkende pc-markt in Europa. De ontslagen maken deel uit van een wereldwijd plan om 5.000 mensen te ontslaan.

De wijnverkoper op internet Wine.com ontslaat tweederde van zijn personeel in een poging om zijn diensten te 'stroomlijnen'. Maandag werden 160 van de 245 werknemers de laan uit gestuurd, volgens de Wall Street Journal. Wine.com werd opgericht in 1994 en was een van de eerste verkopers op internet.
  Maandag

Telfort is begonnen met het aanbieden van GPRS voor zakelijke gebruikers. Wanneer de consumentenmarkt aan de beurt is, is niet bekend. Het downloaden van 1 MB aan data kost 30 euro.

In navolging van de Amsterdamse politie willen ook de Rotterdamse dienders gsm-dieven bestoken met sms-berichten. Dat meldt Computable. Vorige week ging de Amsterdamse politie van start met het sturen van sms-berichten naar gestolen mobiele telefoons. Verscheidene dieven hebben hun gsm ingeleverd.

Volgens een in opdracht van Reader's Digest verricht onderzoek is Compaq in Nederland het meest betrouwbare computermerk. Dat vindt althans 25 procent van de respondenten. HP en IBM nemen de tweede en derde plek in.

EDS koopt de Duitste IT-groep Systematics voor 570 miljoen dollar in contanten en aandelen. EDS is een van de grootste IT-dienstverleners ter wereld.