Nu is het weer een internetbedrijf uit het Brabantse Uden dat het probeert met Sexyweerbericht.nl. Peter Timofeef, Piet Paulusma of John Bernard. Ze kunnen de Udense 'e-business development & consultancy'-onderneming Xeeper maar moeilijk bekoren. Vandaar dat de Brabanders met de 28-jarige blondine Kimberly op de proppen komen.

Deze met siliconenjoekels gezegende 'actrice' presenteert sinds enige weken iedere ochtend het weerbericht van de dag 'met een smile en een knipoog', maar zónder bovenstukje. Live opgenomen! Dat scheelt altijd weer.

Tja, wat kan je ervan zeggen? Het is volgens het persbericht bedoeld als 'ludiek antwoord op de doorgaans saaie weerpresentaties', maar in de praktijk is het een nogal treurigmakend tafereeltje. Kimberly geeft in het minuscule beeld een imitatie weg van iets wat het midden houdt tussen een ontploft nijlpaard en een hese corpsstudente. Tussendoor mompelt ze iets over het weer en is druk in de weer met bordjes en het losknopen van de bikini van een collegaatje, wier functie - behalve dit laatste - niet geheel duidelijk is.

Voor dit alles moet maar liefst 70 eurocent per minuut worden betaald. Xeeper weet zeker dat het een succes gaat worden. 'Op korte termijn' gaat Kimberly namelijk de koersontwikkelingen van de AEX in Amsterdam presenteren. Lieve help. Als dat maar goed gaat. Misschien kan Kimberly daarna commentaar geven tijdens de uitreiking van de Nobelprijzen, wordt ook vast een geheid succes.

Nieuw is dit allemaal natuurlijk niet. Aan de andere kant van de oceaan bestaat al enige tijd NakedNews.com, dat met enige goede wil nog wel als surrealistisch kan worden betiteld. Ook in Nederland zijn er wel eens pogingen ondernomen om het weer te combineren met beschaafde RTL-erotiek. Jaren geleden vertelde een opgewonden Jacob Pieterman - destijds directeur van provider Wish - op een internetbeurs in de Rai over zijn plannen met beeldvullende borsten en natte T-shirts in combinatie met het weer. Nooit meer iets van vernomen. Van Pieterman trouwens ook niet.