Het is mogelijk om grote hoeveelheden data op een mainframe te analyseren, zodanig dat het concurreert met klassiek gedistribueerde servers. En zonder dat bedrijven inleveren op kwaliteit in hun operationele omgeving.

ETL (Extract, Transform and Load) is schadelijk

Bedrijfsdata kunnen nu realtime worden verwerkt zonder dat gegevens naar andere systemen verplaatst hoeven te worden. Daarmee verdwijnt de kans op vertragingen en beheerproblemen in de processen die gegevens uit verschillende gestructureerde databases verenigen in een andere database.

Gratis whitepaper: Mobile oplossingen voor het mainframe

De schaalbaarheid en security van het mainframe combineren goed met de gebruiksvriendelijkheid en device management van mobile devices.

Download hier de gratis whitepaper >>

Dit is belangrijk voor IT-managers om te beseffen, omdat huidige service level agreements vereisen dat business analytics realtime plaats kunnen vinden. Veel bedrijven kunnen niet langer de vertraging en beheerproblemen, veroorzaakt door ETL-dataverschuivingen en het oproepen van gedistribueerde systemen, tolereren.

IT-managers zouden zich ook moeten beseffen dat het ETL'en van data naar andere platforms op de lange termijn duurder uitpakt dan de aanschaf van enkele extra mainframe MIPS. Ook creëert het verplaatsen van data complexiteit en een serieus risico dat data worden aangetast of slecht gecontroleerd.

Wanneer wel en niet?

Het is onverstandig om data via ETL te verplaatsen, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Bijvoorbeeld wanneer een analytics-applicatie nodig is die niet werkt op een mainframe.

De belangrijkste factor voor het besluit waar de data van een organisatie moeten worden geanalyseerd, moeten bedrijven af laten hangen van de locatie van data. Als de data zich binnen of in de nabijheid van het mainframe bevinden, en het mainframe kan de vereiste analyse uitvoeren - wat tegenwoordig mogelijk is - dan zouden deze gegevens ook moeten worden geanalyseerd door het mainframe.

Hardleers

ETL is een hardleerse gewoonte van bedrijven - het is een proces dat helaas al decennia plaatsvindt. Hardleers, omdat het nu als kostbaar, tijdrovend en onnodig risicovol beschouwd kan worden. Verlichte IT-managers die hun huiswerk hebben gedaan - en die weten hoe duur het ETL-proces echt is - hebben hun ETL-verslaving afgezworen en leveren real-time analytics resultaten met minder kosten en minder risico.


Aanbevolen whitepapers

ETL niet langer noodzakelijk Het z13 mainframe van IBM kan real-time data-analyse uitvoeren, waardoor ETL-processen niet meer nodig zijn. Dit is veilig, goedkoper en efficiënter Download deze gratis whitepaper >>

Het overwinnen van cloud uitdagingen Profiteer ten volle van de voordelen van cloud computing door uw storage-omgeving te baseren op flash. Dat is snel, efficiënt en voordelig Download deze gratis whitepaper >> Real-time analyse op het mainframe Analyseer data nu op de plek waar het dankzij verbeteringen op server- en processorlevel snel en gemakkelijk kan worden verwerkt: op het mainframe Download deze gratis whitepaper >>