Het is een gemiddeld towerdefense-spelletje, waarbij je servers en andere IT-resources beheert, terwijl de tegenstander hetzelfde doet en je probeert onderuit te halen met virussen, overstromingen en virale filmpjes die je hoogopgeleide IT'ers afleiden. De game IT Manager Duels is natuurlijk allemaal PR voor Intel, maar wel leuke PR, dus vooruit: wij spelen graag een rondje mee.

Gamen in plaats van werken

Je kunt uiteindelijk prijzen winnen, zo kost een Ultrabook je 20.000 verdiende punten. De tutorial alleen al levert je 20 punten op, dus tel uit je winst. Houd er rekening mee dat een potje al gauw een half uurtje duurt, maar dat gesleutel aan de server kan wel even wachten. Deze game bevat namelijk belangrijke levenslessen.

Zo heb ik in onderstaand voorbeeld een aardig parkje aan assets opgebouwd en een clubje geeks aangenomen die de computers netjes onderhoudt, maar de servercapaciteit is laag en projecten liggen bijna stil. Ik sta voor, maar dit potje is nog lang niet afgelopen en terwijl ik me als IT-manager blind staar op blinkende vers uitgerolde hardware, is de rivaal natuurlijk bezig met gestroomlijnde projecten die ├ęcht resultaat behalen. Gelukkig lijkt dit wat dat betreft helemaal niet op echt IT-management.

Klik voor groot.