Het gaat parlementslid Alan Duncan niet zozeer om de kleine toevoegingen die standaard kunnen worden ingesteld zoals de ondertekening van e-mails, maar vooral om de enorme juridische disclaimers die tegenwoordig eveneens standaard worden meegezonden, meldt The Register.

"We hebben het allemaal wel eens meegemaakt", zegt Duncan. "Een kort mailtje komt binnen, van een vriend, collega of bedrijf en we drukken op print. Dan zien we vervolgens met afgrijzen dat de printer pagina na pagina uitspuugt."

Weg met de juridische dikdoenerij!

Genoeg is genoeg, vindt Duncan, en hij heeft het parlement gevraagd actie te ondernemen. "Nooit weer willen we e-mails die in 1 zin vraagt 'Zullen we lunchen' en dat die zin onmiddellijk wordt gevolgd door 20 onwisbare regels juridische dikdoenerij." Overigens merkt de parlementariër op dat ook zijn partij (Conservatieven) zich schuldig maakt aan een eigen disclaimer van 183 woorden.

"Het is tijd dat we een einde maken aan onzinnige ambtelijke taal die onze inbox verstopt, onze inktpatronen uitput en onze bossen kost aan papier. Stuur de nodeloze disclaimer naar de prullenbak van de internetgeschiedenis." Duncan doet de suggestie dat op te nemen in de de Internet Communications Bill.