De deal heeft een looptijd van drie jaar en beslaat meer dan tachtig lokaties. Financiële details worden niet gegeven, zo heeft de automatiseerder vrijdag bekendgemaakt.

In ieder geval zullen zestig werknemers van Wegener als gevolg van het outsourcingscontract de overstap naar Getronics Pinkroccade moeten maken. In overleg met de ondernemingsraden zal het vervolgtraject worden ingevuld.

Als onderdeel van de overeenkomst zal de ict-dienstverlener op alle desktops Windows XP installeren. Om deze migratie soepel te laten verlopen, zal Getronics zijn Future-Proof Workspace-concept bij Wegener implementeren.

Deze 'toekomstvaste werkplek' is het belangrijkste onderdeel van Getronics' ndos-strategie (netwerk desktop outsourcing) en bestaat uit een gestandaardiseerd infrastructuurraamwerk, dat is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft, Cisco en Dell.

Getronics zegt hierdoor veel taken te kunnen automatiseren. Via een webinterface is het bijvoorbeeld mogelijk een nieuwe distributie van Windows met één druk op de knop te distribueren.