De thuiswinkel heeft samen met computerbouwer Packard Bell een pc samengesteld om `de toegang tot en het gebruik van internet te vergemakkelijken'. De nieuwe PC-Compleet kost `slechts' 1699 euro en is online bij Wehkamp te bestellen. De computer is voorzien van een Intel Pentium 4-processor met een kloksnelheid van 2,8 GHz, een 17-inch tft-scherm, 512 MB geheugen, een harde schijf van 120 GB, een 128 MB grafische kaart en een dvd-brander.

`Gratis internet'

Verder is drie jaar garantie en Windows XP Home bij de prijs inbegrepen. De computer is bovendien standaard uitgerust met een 56K-modem om te kunnen profiteren van één jaar lang `gratis internet'. Dit aanbod betreft overigens alleen de aansluitkosten en niet de telefoontikken. Wat de computer echt uniek maakt, is - volgens Wehkamp - de `tegoedbon' voor twee uur thuisles. In deze twee uur wordt de nieuwe eigenaar geholpen met zijn eerste stappen op de digitale snelweg en wordt hem of haar geleerd hoe er online kan worden gewinkeld. Volgens Packard Bell en Wehkamp neemt dit totaalpakket de consumenten veel rompslomp uit handen en wordt zo de angst om online te gaan, weggenomen. "Als mensen onverhoopt niet genoeg hebben aan de twee uur thuishulp, kunnen ze extra uren inkopen [à 149 euro per uur, red]", zegt Joke Vrolijk van Wehkamp.

Duur

Echt goedkoop is de machine overigens niet te noemen. Eenzelfde computer, maar dan zonder de privé-les webwinkelen, kost bij webwinkel Beat-It namelijk 1378 euro. Een soortgelijke computer kost via concurrent Dell zelfs nog geen duizend euro. "Deze pc is nergens anders verkrijgbaar", verklaart Serge Kamps, productmanager van Packard Bell. "De computer is speciaal samengesteld voor Wehkamp. Ook de handleiding is speciaal vervaardigd voor gebruik met deze specifieke computer." "Het verschil zit `m in het bijgeleverde softwarepakket dat veel uitgebreider is. Ook heeft deze pc standaard drie jaar garantie en wordt de computer thuis geïnstalleerd."