Ondanks de grote inspanningen van vooral westerse landen is lang niet iedere website zonder problemen het nieuwe millennium ingegaan. Ook de e-maildienst van Hotmail had wat moeilijkheden met de datum.

Oplettende websurfers konden het afgelopen weekend stuiten op datumnoteringen boven websites die overduidelijk niet correct waren. Door programmeerfouten in met name Perl was er bij bekende en minder bekende sites een keur aan foutieve data te vinden.

Microsofts lokale Nieuw Zeeland-site maakte bijvoorbeeld evenals vele andere sites melding van 1 januari 19100. TMF Web hield het op 1 januari 3900 en het aan Big Brother gewijde forum van Veronica maakte de stap van 31-12-99 naar 10-00-10. Op de site Y2K Mistakes zijn screenshots van deze en enkele tientallen andere sites te vinden.

Deze fouten komen volgens kenners door slordig programmeren. Bij het jaartal 1999 ging het nog goed omdat er bijvoorbeeld achter 19 de cijfers 99 wordt geplakt. Bij 2000 gaat het dan mis omdat achter 19 het cijfer 100 wordt gezet, met als resultaat 19100. Alle sites hebben hun fouten inmiddels hersteld.

Hotmail – de e-maildienst van Microsoft – kent in sommige gevallen ook datumproblemen. Mailtjes die voor oktober 1999 zijn verstuurd, kunnen opduiken met 2099 als meegezonden datum. Volgens een woordvoerder van Microsoft wordt er nog gewerkt aan een oplossing.

Al met al is het met de bug nogal meegevallen, liefhebbers van digitale rampen krijgen de eerste herkansing op 29 februari van dit jaar. Dit is een schrikkeljaar dat slechts eenmaal in de vierhonderd jaar voorkomt. Sommige computers zouden hiervan in de war kunnen raken. De volgende enge datum is hierna 10 oktober 2000 omdat dit de eerste datum is met acht cijfers (10-10-2000) in het nieuwe millennium.