Palestijnse websites werden eerst met de toevoeging *.wg aangeduid, wat staat voor Westelijke Jordaanoever en Gazastrook. Daarna werd het *.ps.int, en nu is het idee om er *.ps van te maken.

De organisatie die gaat over de indeling van domeinnamen, de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), zit in een moeilijke positie. Palestina is in gesprek met Israël en hoopt dat die besprekingen uitmonden in een onafhankelijke Palestijnse staat.

ICANN wil niet verzeild raken in een politieke discussie. Volgens een woordvoerder van de organisatie kijkt men alleen naar de technische criteria: heeft het land of gebied goede technische middelen en mensen.

Een domeinnaam is niet hetzelfde als een land, vindt de ICANN. Op dit moment zijn er meer dan 200 geregistreerde achtervoegsels. De meeste daarvan zijn van onafhankelijke landen, maar er zijn ook eilandengroepen met een eigen code.

Een wijziging in de lijst met registraties zou de eerste zijn, sinds de ICANN vorig jaar begon met haar functie. Wanneer er een beslissing valt, is nog niet bekend.