Dit is een toename van 7,6 procent ten opzichte van de omzet die er in 2007 is behaald.

Gartner ziet de snelle uitbreiding van de Aziatische telecommarkt als de grootste drijfveer. Deze markt zal in 2008 voor het eerst meer omzet behalen dan de Noord-Amerikaanse markt en komt uit op 513 miljard dollar. Dit is iets meer dan de geschatte omzet van 511 miljard voor de Verenigde Staten.

In hun vooruitblik schatten analisten van Gartner in dat de telecommarkt in het Midden-Oosten en Afrika de komende vier jaar de grootste groei zal doormaken, met een gecombineerde jaarlijkse toename van 8,6 procent tussen 2007 en 2012.

Trends op telecomgebied

Weinig verrassend, ziet Gartner een verdere groei van mobiele telefonie. Een sterke toename in mobiele datadiensten en de convergentiediensten van vaste lijnen naar mobiel bellen zorgen ervoor dat consumenten zullen blijven investeren in nieuwe telecomapparatuur. Gartner voorspelt dat er in 2012 voor elk vast toestel vier mobiele toestellen in gebruik zullen zijn. Bovendien bedraagt volgens Gartner in 2010 de totale omzet voor mobiele telecomdiensten 1 biljoen dollar.

Will Hahn, analist voor Gartner, geeft aan: "Onze analyse toont duidelijk aan dat bellen via een vaste lijn op zijn retour is. Ook al maakt mobiel bellen momenteel een groei door, de verwachting is dat deze groei rond 2012 zal stagneren". Volgens Hahn zit de meeste toekomstige groei in datadiensten.