Dit blijkt uit de vierde `Pressure Point Index' (PPI) van automatiseerder Synstar. De PPI is een index die de werkdruk van it-managers meet. Hoe hoger de score, hoe hoger de belasting. Uit het onderzoek blijkt dat de werkdrukbelasting in een jaar tijd flink is gestegen. Vorig jaar gaven de Europese it-managers hun belasting nog een score van 179 punten. Een jaar later is dit echter gestegen tot 198. Grootste kopzorg voor de managers zijn kostenbeheersing, beveiliging en het in lijn brengen van de it-strategie met de bedrijfsstrategie.

Wakker liggen

Synstar constateert verder dat de it-managers ook buiten kantoortijden last hebben van de werkdruk. Zo zegt 39 procent regelmatig 's nachts wakker te liggen door de problemen op het werk en is 94 procent regelmatig buiten de reguliere werktijden met hun werk bezig. "Kort samengevat kun je zeggen dat it-managers steeds meer moeten doen met steeds minder geld", licht Frank Hoekstra van Synstar toe. "Kostenbeheersing en return on investment (roi) staan ook hoog op de agenda. Er wordt ook vaker gekeken naar uitbesteden, vooral voor zaken zoals het dagelijks beheer. Het is goedkoper en de eigen it-staf houdt meer tijd en geld over om structurele zaken aan te pakken."

Bedreiging

11 Procent van de respondenten ziet outsourcing als een bedreiging voor de eigen functie. Een angst die door de helft niet wordt gedeeld. 50 Procent denkt namelijk dat outsourcing de kosten verlaagt en de prestaties verbetert.