Google is weer de favoriete werkgever van Amerika. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst van Fortune, aan de hand van een enquête onder ditmaal ruim 252.000 werknemers van 257 bedrijven. Voor de derde jaar op rij voert Google de lijst van 100 bedrijven aan, nadat SAS in 2011 nog de favoriete werkgever was. Andere techbedrijven staan beduidend lager op de lijst.

De bedrijven zijn niet alleen gerangschikt op arbeidsvoorwaarden, maar ook op de geloofwaardigheid van het management, baantevredenheid en kameraadschap onder collega's. Een bedrijf moet minimaal 5 jaar bestaan en minstens 1000 man personeel hebben om mee te dingen naar de titel.

Googlers terecht tevreden

Volgens Fortune is het geen wonder dat Google zo populair is. Elke Google-werknemer (Googler) is immers aandeelhouder, en het aandeel Google zat dit jaar in de lift, en passeerde de grens van 1000 dollar. Daarnaast doneert Google voor elke 5 uur vrijwilligerswerk van werknemers 50 dollar. Vorig jaar nog zijn werknemers naar Ghana en India gestuurd voor lokale projecten.

Zie ook: 15 jaar Google: van zoekmachine naar datareus (tijdlijn)

Softwareontwikkelaar SAS is de runner-up dit jaar, onder meer vanwege de zorgfaciliteiten die het bedrijf zijn personeel ter plaatse biedt. Cloudbedrijf Salesforce.com staat ook nog in de top 10, op plaats 7. Andere techspelers zien we pas veel lager terug op de lijst: Ultimate Software (20), Rackspace Hosting (29), Qualcomm (32), NetApp (33), Cisco (55), Adobe (83), Intel (84) en tot slot Microsoft op plaats 86.

Best Companies to Work For 2014 - Fortune