Marissa Mayer heeft bij haar aantreden een op het eerste oog erg impopulair beleid ingevoerd. Niet alleen is sinds deze maand het thuiswerken bij het bedrijf afgeschaft, ook blijkt nu uit een interview met persbureau Reuters dat er onder haar bewind zo'n duizend werknemers minder in dienst zijn.

Banen strenger beoordeeld

Medewerkers zouden vaker beoordeeld worden. Werknemers moeten ieder kwartaal een functioneringsgesprek aangaan, in plaats van jaarlijks. Niet alleen wordt vaker het functioneren van medewerkers besproken, ook zou dit volgens het Amerikaanse Business Insider aan de hand van strengere criteria gedaan worden.

Dat beleid stoot niet af, maar lijkt juist voor meer aantrekkingskracht te zorgen. Yahoo zag een forse stijging in het aantal sollicitaties, met een recente piek van tienduizend aanmeldingen in één week. Die piek qua weekgemiddelde ligt tweemaal zo hoog als een jaar geleden.

Populairder

Misschien heeft de overname van de populaire blogsite Tumblr het imago van het bedrijf goed gedaan. Maar veel van het nieuwe elan bij Yahoo! lijkt toch wel op het conto van Mayer geschreven te kunnen worden. Niet voor niets krijgt ze een hoge waardering op Glassdoor, een carrièresite waarop werknemers hun tevredenheid over collega's en leidinggevenden aangeven.