Netscape verliest in rap tempo terrein op Microsoft in de slag om de markt voor browsers, meldt het onderzoeksbureau IDC. In het eerste half jaar van 1998 liep het marktaandeel voor Navigator/Communicator terug van 50,5% naar 41,5%. De Internet Explorer vond in diezelfde periode zijn weg naar 27,5% (dat was 22,8%) van de gebruikers. Als het marktaandeel hierbij wordt opgeteld voor de browser van AOL – het is een afgeleide versie van IE – heeft Microsoft 43,8 procent in handen. Netscape haalt zijn schouders op over het verlies: het gaat niet langer om de programma's, maar om de portals, aldus een zegsman van het bedrijf.

Surfers in Californië – en dan gaat het om de digitale plankzeilers – worden verlost van spam. Dit weekeinde zijn twee wetten van kracht geworden die paal en perk stellen aan het massaal volstoppen van mailboxen met ongevraagde reclameboodschappen. De ene wet geeft Internet-providers het recht om hun eigen regels op te stellen voor het weren van junkmail.

De andere wet verplicht de afzenders van spam om duidelijk te maken dat hun e-mail reclame bevat en om surfers in staat te stellen om te worden afgevoerd van mailing-lijsten. Spammers die de regels aan hun laars lappen riskeren 50 dollar boete per verstuurd e-mailtje tot een maximum van 25.000 dollar per dag.

Free Republic - een orgaan van Clinton-haters – heeft een proces aan de broek gekregen wegens plagiaat. De website zou zonder toestemming artikelen overnemen uit de gedrukte versies van de kranten de Los Angeles Times en Washington Post. Ook staat Free Republic toe dat lezers gekopieerde stukken van de homepages van de Times en de Post op de site publiceren. De uitgever van de twee kranten wil een schadevergoeding wegens plagiaat en wegens gederfde inkomsten, omdat zijn eigen sites minder bezoekers zouden trekken.

RealNetworks – bekend van de RealPlayer voor videobeelden op het web - en het softwarehuis 7th Level hebben de handen ineengeslagen. RealNetworks verkoopt voortaan rechtstreeks de software die 7th Level heeft ontwikkeld om websites op te leuken met pratende gastheren. Met Agent 7 (adviesprijs 99 dollar) kunnen tien pratende figuurtjes aan een website worden toegevoegd. Wie een microfoon koppelt aan zijn PC kan de tekst voor de tekenfilmpoppetjes inspreken: de software zorgt er dan voor dat de mond van het figuurtje synchroon loopt met de tekst. Agent 7 kan ook worden gebruikt om pratende poppetjes toe te voegen aan een tekst in Word, een werkblad in Excel of een presentatie in PowerPoint.