Volgens Stichting Competent die achter de service zit is er vraag naar een dergelijke banenmarkt voor wethouders. Ze signaleren dat jongeren met een ambitie om wethouder te worden vaak niet snel op een dergelijke plek terecht komen. Gemeenten en de politiek kunnen via de site bestuurders benaderen en hun eisen kenbaar maken. Vervolgens wordt er gezocht naar een geschikte kandidaat met het juiste profiel.

Peter Louwrier is de initiatiefnemer. Hij werd door ergernis over de belabberde kwaliteit van het bestuur gedreven vertelt hij tegen de Volkskrant. Daarom is er een competentiescan gekomen om de wethouders in de dop te testen. Daarna kunnen kandidaten hun cv online zetten en wordt er gewacht op een 'match'. Eventueel kunnen er via de site ook masterclasses gevolgd worden.

Minder animo

Volgens de oprichters is het beroep van wethouder een complexe baan. Nederland heeft ongeveer 2000 wethouders verdeeld over bijna 500 gemeentes. Wethouders worden benoemd voor een ambtstermijn van 4 jaar. Traditioneel worden wethouders geleverd door de politieke partijen, maar "die klagen over een afnemend ledental waarop zij een beroep kunnen doen". Dewethouder.nl moet hier verandering in brengen.