Dat meldt de Nederlandse onderneming vandaag. Dagelijks wordt nu eenzelfde hoeveelheid data verzonden per dag als drie jaar geleden in een maand. Daarbij moet natuurlijk worden vermeld dat WeTransfer toen pas net een jaar begonnen was.

WeTransfer gebruikt Amazon Web Services en door de servers van Amazon gaat nu 4 petabyte aan data per maand. Volgens het bedrijf heeft het nu 18 miljoen maandelijks actieve gebruikers. In oktober werden 46 miljoen bestanden gedeeld.

'Omzet is verdubbeld in een jaar'

Het door Bas Beerens en Ronald Hans ('Nalden') opgezette bedrijf maakt na drie jaar naar eigen zeggen een gezonde omzet, dat ook nog eens meer dan verdubbeld is in het afgelopen jaar. WeTransfer maakt niet bekend hoe veel de omzet in cijfers is. Nu komt 60 procent van de omzet uit betaalde accounts. De rest komt uit advertenties op de pagina's van WeTransfer.

Nalden zegt dat WeTransfer door die betaalde diensten en het advertentienetwerk winstgevend is. Precieze cijfers hoeft het bedrijf niet te geven, omdat het niet aan de beurs staat genoteerd.