Verschillende gebruikers melden dat zij een notificatie van Whatsapp hebben ontvangen waarin wordt gemeld dat gebruikers geen Whatsapp meer kunnen gebruiken na 31 december 2016. Het bedrijf had al eerder dit jaar aangegeven te stoppen met oudere toestellen. Maar nu gebruikers daar ook een melding over ontvangen in de app zelf komt het wel heel dichtbij.

Ook 'nieuwere' besturingssystemen de pineut

Whatsapp stopt niet alleen met het ondersteunen van oudere besturingssystemen als BlackBerry OS, Nokia S40, Symbian S60, Android 2.2 en lager en iOS 6, maar ook 'nieuwere' systemen als BlackBerry 10 en Windows Phone 7.1 zullen niet langer worden ondersteund door het bedrijf.

Op de website AllAboutSymbian is een kleine discussie gestart over de Symbian versie van Whatsapp. De meeste gebruikers hebben er vrede mee en zullen overstappen op Android terwijl een klein groepje liever Whatsapp de rug toekeert om hun Symbian-toestel te blijven gebruiken. Het opvallendste bericht was echter die van gebruiker Deelatch. Hij meldt dat Whatsapp de Symbian toestellen tenminste wél tot het einde van 2016 ondersteunt in tegenstelling tot een ander groot bedrijf.